3.4 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Karaliskas vakariņas, kas nemaksās miljonu

 

Karaliski gardai maltītei nebūt nav jāmaksā dārgi. Izvēloties kvalitatīvus produktus par izdevīgu cenu, ir iespējams ne tikai ietaupīt, bet arī draugus pacienāt ar īpašiem gardumiem. 


LIELLOPA STEIKS AR GRILĒTIEM DĀRZEŅIEM 

Pagatavošanas laiks: 25 līdz 40 minūtes

Porciju skaits: 4 cilvēkiem

Nepieciešams:

Liellopa steiks – 800 g

paprika – 2 gab.

Baltie redīsi – 2 gab.

Salāti Pak choi – 2 gab.

Sarkanie sīpoli – 2 gab.

Ķiploks – 4 daiviņas

Svaigs rozmarīns – 4 zariņi

Extra Virgin olīveļļa – 4 ēdamk.

Selection by Rimi sāls ar zaļumiem – pēc garšas

Selection by Rimi piparu maisījums – pēc garšas 

Pagatavošana:

Marinē liellopa steiku – pārkaisi ar pipariem, rīvētu ķiploku, svaigu rozmarīnu un apslaki ar olīveļļu;

Notīri dārzeņus, sagriez vidēji lielās šķēlēs, lai liekot uz grila tie nesadegtu un pēc gatavošanas būtu sulīgi;

Dārzeņus apslaki ar 2 ēdamkarotēm olīveļļas, pievieno sāli ar zaļumiem;

Uz sakarsēta grila cep gaļu;

Kad gaļa gatava pievieno sāli;

Liec uz grila arī dārzeņus. Grilē regulāri apgrozot;

Liellopu steiku pasniedz siltu kopā ar grilētiem dārzeņiem.

 

DIVU SIERU UN GARNEĻU SACEPUMS 

Pagatavošanas laiks: 40 minūtes

Porciju skaits: 4 līdz 6 cilvēkiem

Nepieciešams:

pasta Penne – 250 g

Garneles – 300 g

saldēti zirnīši – 100 g

saldā kukurūza – 100 g

ķiršu tomātiņi – 100 g

kausētais siers – 200 g

svaigais siers ar garšvielām – 130 g

Zaļumi – pēc izvēles

Pagatavošana:

Vāri makaronus 2 līdz 3 minūtes;

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200° C;

Makaronus nokās, jauc kopā ar kausēto sieru, garnelēm, ķiršu tomātiņiem. Klāt pievieno Rimi zirnīšus un kukurūzu;

Liec visu cepamajā traukā, pa virsu kārto sadrumstalotu svaigo sieru ar garšvielām;

Cep 25 līdz 30 minūtes un pasniedz ar zaļumiem. 

Aikāgaršo padoms!

Ja Tev negaršo garneles, pievieno vairāk dārzeņus un pagatavo veģetāro sacepumu.

 

MANDEĻU DRUMSTALU OGU KŪKA

Pagatavošanas laiks: 40 minūtes, porciju skaits: 4 cilvēkiem

Nepieciešams:

Pamatnei:

Saldētas vai svaigas ogas – 500 g

cukurs – 100g

Drumstalām:

sviests – 100 g

Milti – 100 g

Mandeļu milti vai saberzti mandeļrieksti – 100 g

Pūdercukurs – 100 g

Sāls – šķipsniņa

Pasniegšanai – 4 saldējuma bumbas

Pagatavošana:

Gatavo drumstalas – sajauc sviestu ar miltiem, mandeļu miltiem, pūdercukuru un šķipsniņu sāls.

Masu atdzesē ledusskapī līdz sviests sastingst.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180° C, izvēlies formu kūkas pamatnei un tajā ieber ar cukuru sajauktas, saldētas vai svaigas ogas.

Pārkaisi sagatavotās drumstalas un cep 20 līdz 30 minūtes, līdz drumstalas kļuvušas zeltainas.

Kūku pasniedz siltu, trauciņos kopā ar Rimi saldējumu, kas gatavots mazā Ziemeļitālijas pilsētiņā pēc vislabākās receptes. .

 

Receptes piedāvā Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsLiving young and wild and free
Nākamais rakstsJa plīsis prezervatīvs