-1 C
Rīga
piektdien, 22 novembris, 2024

”Zemeņu deserti bez cepšanas” 10. recepte (Suflē torte ”Zemenes un halva”)

 

zemenes un halva

Suflē torte ”Zemenes un halva”

Sastāvdaļas:
Pamatne:
200 gr sasmalcinātu šokolādes cepumu ( vai jebkuru citu smilšu tipa cepumu)
200 gr sasmalcinātas halvas
1/4 glāzes smalki drupinātu valriekstu
100 gr kausēta sviesta

Suflē:
500 ml saldā krējuma 35%
6 ēdamkarotes pūdercukura
20 gr želatīna
1 kg zemeņu

Pagatavošana:
Sajaukt visas pamatnei paredzētās sastāvdaļas viendabīgā masā.
Izlikt formā vienmērīgā, blīvā slānī. (Formā ieklāt pārtikas plēvi).
Kamēr gatavojam suflē, ieliekam pamatni ledusskapī.
Želatīnu uzbriedina 100 ml ūdens. Uzsilda līdz 60 grādu temperatūrai. Atdzesē līdz istabas temperatūrai.
Saputot saldo krējumu ar pūdercukuru līdz izveidojas stingra masa.
Ieliet želatīnu un ar lēniem miksera apgriezieniem saputot.

Tortes veidošana:
Uz pamatnes un formas malām liek uz pusēm sagrieztas zemenes.
Izliek suflē.
Izrotājiet kā vēlaties.

 

 

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.