0.6 C
Rīga
trešdien, 18 decembris, 2024

Sarkanbaltsarkanu ēdienu receptes Latvijas svētku svinībām

ELVI 17/11/2022 19:03
 

Svinot brīvību un Latvijas neatkarību, pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā divas ēdienu receptes – kārdinoši skaistu pankūku torti, kas lieliski iederēsies gan svētku brokastīs, gan pusdienu desertā, un krāsnī ceptas bietes arī īpašo mārrutku – maskarpones mērci svētku cepeša piedevām! 

Foto: Viktorija Kožemjakina

Sarkanā samta pankūku torte (Gatavošanas laiks: 15 minūtes)

Sastāvdaļas

Pankūkām

3 olas

130 ml paniņu

350 ml piena

160 g kviešu miltu (60 g pilngraudu miltu + 100 g augstākā labuma)

2 ēdamk. kakao pulvera

1 tējk. cukura

1 ēdamk. vaniļas cukura

1/2 tējk. sāls

2 ēdamk. augu eļļas

sarkanā pārtikas krāsviela vai dažas ēdamk. koncentrētas biešu sulas

Krēmam

180 g krēmsiera

200 g grieķu jogurta

2 ēdamk. pūdercukura

1 tējk. vaniļas cukura

avenes vai citas ogas rotāšanai

Pagatavošana

Pagatavo pankūkas: 

  1. Lielā bļodā sajauc olas ar cukuru un paniņām. 
  2. Pievieno izsijātus miltus un kakao pulveri un visu samaisi viendabīgā maisījumā. 
  3. Pielej pienu, pievieno vaniļas cukuru, sāli, eļļu un pārtikas krāsvielu vai biešu sulu (lai pagatavotu biešu sulas koncentrātu, nelielā katliņā uzvāri 100 ml biešu sulas un vāri līdz gandrīz viss ūdens iztvaiko un katliņā paliek tikai 2 ēdamk. ar sulas koncentrātu). 
  4. Visu vēlreiz kārtīgi samaisi ar slotiņu un atstāj uz 15 minūtēm. 
  5. Izcep plānās pankūkas un ļauj tām pilnībā atdzesēties. 

Pagatavo krēmu:

  1. Saputo krēmsieru ar pūdercukuru un vaniļas cukuru, tad pievieno grieķu jogurtu un puto vēl 20 sekundes, līdz masa ir viendabīga. 

Veido kūku: 

  1. Saputoto krēmu plānā kārtā smērē uz pirmās pankūkas (plānā kārtā), liec virsū nākamo pankūku un tā turpini, līdz visas pankūkas ir apsmērētas. 
  2. Rotā ar avenēm vai citām ogām. 

Krāsnī ceptās bietes ar mārrutku-maskarpones krēmu

Sastāvdaļas

1 kg nomizotu biešu

4 ķiploka daiviņas

buntīte timiāna lapiņu vai 3 tējk. kaltēta timiāna

sāls, melnie pipari pēc garšas

olīveļļa

sula no ½ citrona

Mārrutku krēmam

250 g maskarpones siera

150 g grieķu jogurta

4-6 ēdamk. mārrutku

sāls, melnie pipari

1 tējk. citronu miziņu

Pagatavošana

  1. Sagriez bietes palielos gabalos. 
  2. Lielā bļodā ielej olīveļļu, pievieno caur ķiplokspiedi izspiestus ķiplokus, citronu sulu, sāli, piparus un timiāna lapiņas. 
  3. Visu samaisi un ber bietes bļodā pie garšvielu maisījuma.
  4. Apmaisa masu tā, lai bietes ir vienmērīgi pārklātas ar eļļas maisījumu. 
  5. Novieto bietes uz cepamās paplāts un cep 180 grādus karstā cepeškrāsnī 45 min – 1 stundu (līdz bietes ir mīkstas). 
  6. Pagatavo krēmu – saputo krēmsieru kopā ar grieķu jogurtu, mārrutkiem, citronu miziņu un sāli ar pipariem. 
  7. Baudi siltas bietes kopā ar mārrutku krēmu. 
 

1 KOMENTĀRS

  1. Sodien ir tik skaista saulaina diena..nodomaju par prieku latvijas dzimsanas dienai.apsveicu mana milaa latvija…lai nu ka nebutu es tevi milu un nemainitu ne pret vienu pasaules valsti..ta manai dveselei ir svesa ..lai cik bagata un skaista ta nebutu..pateiz.latvija jutas taa kaa mes jutamies pasi.jo latvija esam mes..cilveki.ka jus jutaties tauta un kads ir jusu noskanojums..lai nu ka nebutu es latviju pasreiz izjutu rugteni saldu..nodomaju..es pagatavosu saldo…trauks sirsnina bus mana latvija..no sartam dzervenem skabi rugtenaam bus labs kiselitis..jo paslaik ari musu dzivite ir viens kiselitis..bet so kiseliti es izrotasu ar baltu saldu saputotu putukrejumu..jo latvijaa ir tik daudz gaisu labu baltu cilveku kas puedod rugtajam sartajam kiselim fantastisku garsu…un pie tam karoga krasas ari ir fantastiskas…vel pietrukst man jusu smaida un sarkanvina kuru es pacelsu par jums mila tauta..lai jusu rugtenam ikdiienas noskanam pari vienmer klatos ari baltas gaisas un priecigas domas. Nu gluzi kaa pirnas sniegparslas…latvijas dzimsanas dienaa.

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.