1.1 C
Rīga
ceturtdien, 21 novembris, 2024

Recepte: Kā pagatavot Havaju salu pokiju?

Paulig
 

Paplašinoties Latvijā pieejamo produktu klāstam, pokijs ir atrodams ne tikai dažādu sabiedrisko ēdināšanas iestāžu ēdienkartēs, bet arī viegli pagatavojams mājās, atklāj Paulig un Santa Maria mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa. Pokijs pie mums salīdzinoši nesen kļuvis par iecienītu ēdienu, lai arī vēsturiskā pokija bļodu izcelsme tālajās Havaju salās meklējama pirms gandrīz pusgadsimta.

“Pokijs ir daudzveidīga maltīte, jo tajā tiek iekļauti svaigi un olbaltumvielām, vitamīniem un minerālvielām bagāti produkti. Šī ēdiena sastāvdaļas var būt dažādas, atkarībā, kāda veida maltīti vēlamies – pokiju var papildināt ar tunci, lasi vai vistas fileju, avokado, mango, kāpostiem, gurķiem, sīpollokiem, redīsiem, kāpostiem, burkāniem, edamame pupiņām, sezama sēklām u.c. produktiem. Protams, ka apceļojot pasaules virtuves, pokijs ir mainījies, piemēram Āzijas virtuves atstājusi ietekmi uz pokija mērci, kurai noderēs sojas vai vok mērce, tāpat olīveļļa, ingvers, citrona vai laima sula. Pokija porciju iespējams bagātināt ar rīsu nūdelēm, lai ēdiens būtu sātīgāks. Turklāt, ja ģimenē vai no ciemiņiem kādam negaršo viena vai otra pokija sastāvdaļa, viņa porcijai to var nepievienot. Ja jūsmājās pokijs kļūst par iecienītu ēdienu, var turpināt eksperimentēt, lai atrastu aizvien jaunas garšas un šī salīdzinoši veselīgā maltīte neapniktu,” atklāj Paulig un Santa Maria mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa.

Āzijas Pad Thai pokijs

Recepte Pad Thai pokija (Poke Bowl) pagatavošanai tikai 20 minūtēs! Pasniedz ar dārzeņiem, pārlej ar pikantu mērci, sasmalcinātiem zemesriekstiem un svaigu koriandru.

Porciju skaits – 4

Sastāvdaļas

Vista

400 g vistas fileja

1 ēd.k. rapšu eļļa

1 paciņa (Santa Maria Āzijas vok mērce Phad Thai)

Nūdeles

1 iepakojums Santa Maria Rīsu nūdeles 

1 ēd.k. rapšu eļļa

300 g sasmalcināti baltie kāposti

1 gab. olaPiedevas un garnējums300 g sasmalcināti baltie kāposti1 gab. sasmalcināts burkāns2 gab. sīpolloki1 gab. laima sula6 gab. redīsi plānās šķēlītēsKoriandrs100 ml zemesriekstiSanta Maria Āzijas saldā čili mērce

Pagatavošana 

  1. Apcep vistu eļļā lielā pannā, līdz tā kļūst zeltaina. Pievieno Āzijas vok mērci Pad Thai.
  2. Pievieno kāpostus (bet ne visus, atlicina daļu salātiem) un ātri apcep. Pievieno olu un labi samaisa.
  3. Pagatavo rīsu nūdeles, kā norādīts uz iepakojuma, bet uz pusi samazinot gatavošanas laiku. Nekavējoties noskalo tās aukstā ūdenī.
  4. Pannā pievieno rīsu nūdeles, visu viegli samaisa un noliek malā.
  5. Salātos sajauc baltos kāpostus, burkānu, sīpollokus un nedaudz laima sulas.
  6. Sastāvdaļas kārto bļodā, dekorē ar zemesriekstiem un koriandru. Pārlej ar Āzijas saldo čili mērci.
Paulig ir ģimenes uzņēmums, kas ražo pārtiku un dzērienus, veido jaunu, ilgtspējīgu pārtikas kultūru – tādu, kas ir labvēlīga gan cilvēkiem, gan planētai. Paulig nodrošina visu, kas ir garšīgs: kafiju un dzērienus, Tex Mex un garšvielas, uzkodas un augu izcelsmes produktus. Uzņēmuma zīmoli ir Paulig, Santa Maria, Risenta,  Poco Loco un Zanuy. Paulig pārdošanas apjoms 2022. gadā sasniedza 1,1 biljonu eiro. Uzņēmumam ir 2300 dedzīgu darbinieku 13 dažādās valstīs, kuri aizrautīgi strādā  uzņēmuma mērķim, lai dzīve būtu pilna ar garšu.
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.