Burkāni dāvā mums enerģiju, možumu, skaistumu un palīdz uzlabot redzi. Tos pievieno salātiem, vinegretiem, pirmajos un otrajos ēdienos, kā arī pasniedz atsevišķi kā garnējumu.
Lai burkānus saglabātu ziemai, tos var konservēt.
Sastāvdaļas:
burkāni (tik, cik ietilps burkā)
Marinādei:
1 l ūdens, ½ tējkarotes sāls, ½ tējkarotes citronskābes.
Pagatavošana:
Burkānus nomazgājiet, notīriet, iegremdējiet verdošā ūdenī uz 2-3 minūtēm.
Nolejiet ūdeni.
Ievietojiet vertikālā stāvoklī sterilizētās burkās.
Pagatavojiet marinādi: uzvāriet ūdeni kopā ar sāli un citronskābi, vāriet 1-2 minūtes.
Aplejiet burkānus ar verdošu marinādi.
Nekavējoties aizvākojiet burkas.
Atdzesētus marinētus burkānus uzglabājiet ledusskapī vai vēsā, tumšā vietā.
|