19 C
Rīga
otrdien, 30 aprīlis, 2024

„Holivudas” sejas tīrīšana mājas apstākļos, esi skaista kā aktrise

 

1394116423_shutterstock_134607773

Mēs visu laiku esam aizņemti, galvas pilnas ar problēmām, tikai ne par savu ārējo izskatu.

Pamēģināsim svētku priekšvakarā veltīt sev mazliet uzmanības. Goda vārds – mēs esam to pelnījušas!

Procedūra nav sāpīga, lietošana ļoti vienkārša.

Kas vajadzīgs?

Kalcija hlorīda šķīdums 5 – 10 %. Pārdodas aptiekās. Var nopirkt ampulās vai pudelītēs.
Vates plāksnītes.
Bērnu ziepes.

Uzmanīgi attaisām ampulu. Ņemam vates plāksnīti, samērcējam kalcija hlorīdā un uzklājam uz sejas pa masāžas līnijām. Ļaujam iesūkties. Atkārtojam procedūru 5 – 8 reizes. Dažreiz var just tādu kā knaibīšanu, bet nedrīkst būt dedzinoša sajūta, ja tāda parādās, nekavējoties jānomazgā ar ziepju palīdzību.

Kad ir nožuvusi pēdējā kārta, samitrinām pirkstu galus ūdenī un saziepējam ar bērnu ziepēm. Pirksti nedrīkst būt pārāk slapji.

Pa masāžas līnijām ierīvējam ziepes sejas ādā. Zem pirkstiem parādās savēlušās „ziepju bumbiņas”.

Darbības mehānismu var paskaidrot tā, ziepēm mijiedarbojoties (nātrija un kālija sāls) ar kalcija hlorīdu izveidojas kālija hlorīds un nešķīstošā kalcija sāls, kura saveļ bumbiņās atmirušo virsējās kārtas ādas raga slāni. Esam ieguvuši virspusēju , saudzējošu sejas pīlingu.

Turpinām masēt seju ar ziepēs samērcētiem pirkstiem. Pēc vajadzības samērcējam un saziepējam pirkstus. Kad „bumbiņas” vairs neveidojas un āda sāk „gurkstēt”, rūpīgi nomazgājiet seju ar siltu ūdeni.

Pēc procedūras sejas āda var iegūt rozā toni, tas ātri pāries. Tāpēc šo procedūru neiesaka pirms ārā iešanas vai svinīga pasākuma, labāk to veikt laicīgi.

Pēc „Holivudas” tīrīšanas sejas āda ir atūdeņojusies, tāpēc uzreiz vajag uzklāt mitrinošu vai barojošu sejas masku. Es dodu priekšroku maskai no polisorbāta pulvera.

Maska no polisorbāta

Jums vajadzēs pus paciņas polisorbāta pulvera. Tas pārdodas aptiekās. Pulveri vienādās daļās sajaucam ar ūdeni līdz iegūstam krējuma konsistences masu. Ar otiņas palīdzību uzklājam uz sejas, kakla un dekoltē zonas. Atstājam uz 10 – 15 minūtēm. Nomazgājam ar lielu daudzumu silta ūdens.

Polisorbāts – tas ir enterosorbents. Uzsūc sevī lieko ādas taukainumu un lieliski savelk ādu.

Pēc maskas jāuzklāj barojošs krēms. Procedūru bieži atkārtot nav ieteicams. Pietiks ar 1 -2 reizēm mēnesī. Pēc tādas tīrīšanas seja kļūst „kā no žurnāla vāka”.

UZMANĪBU! Der tikai taukainai un kombinētai sejas ādai. Sausai sejas ādai un ļoti problemātiskai (ar izteiktu iekaisumu) neder.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.