6.5 C
Rīga
svētdien, 17 novembris, 2024

Kartupeļu ”gliemežvāciņi”

 

DGi1xoRwYKg

Sastāvdaļas:
1 kg vienāda lieluma kartupeļi
50 sviesta
100 g cieta siera
1-2 tomāti
70 g šķiņķa
sāls, pipari

Pagatavošana:

1. Nomizojiet kartupeļus, pārgrieziet uz pusēm un iegrieziet gareniski, lai veidojas tāds kā vēdeklītis. Tikai grieziet uzmanīgi, lai kartupelis izskatītos kā nesagriezts.
2. Sagrieziet šķiņķi plānās šķēlītēs.
3. Tomātus sagrieziet plānos pusaplīšos.
4. Katrā kartupeļa griezuma vietā, pamīšus, salieciet tomātu un šķiņķa šķēlītes. Pasāli un sapiparo.
5. Ietaukojiet cepešpannu un kārtojiet uz tās kartupeļus. Uz katra kartupeļa uzlieciet gabaliņu sviesta.
6. Cepiet uzsildītā cepeškrāsnī 180 grādos 40 minūtes. Pēc tam uzberiet pa virsu sarīvētu sieru un vēl pacepiet minūtes 5-10.

Lai labi garšo!

 

3 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.