-1 C
Rīga
piektdien, 22 novembris, 2024

7 receptes, kā pagatavot limonādi mājās

 

12419244_m

Mājas ”Fanta”

Vajadzēs:
8 apelsīnus (tikai to miza)
4 citronus (tikai sula un mīkstums, bez mizas)
2kg cukura
2l ūdens

1.etaps.Apelsīnu mizas aplej ar 2l verdoša ūdens un liek uz diennakti, nostāvēties, tad mizas izņem no šķidruma un samaļ. Savukārt šķidrumu uzvāra atkārtoti un aplej samalto masu un atkal uz diennakti atstāj nostāvēties.

2.etaps. Apelsīnu masu nokāš,lai paliek tikai šķidrums, tam pievieno cukuru un citronu sulu ar visiem gabaliņiem,kas ir tajā un liek vārīties. Iegūto sīrupu jauc ar ūdeni, bet vislabāk to ir šķaidīt ar atdzesētu gāzēto ūdeni.

Persiku limonāde

Vajadzēs:
500gr persiku
500ml svaigi spiestas citronu sulas
500gr cukura
ūdens un ledus pēc jūsu ieskatiem

Persikus sablendē biezenī, pievieno citronu sulu un cukuru- maisīt, kamēr izkūst cukurs.
Tad var pievienot ūdeni un ledu.

Zaļās tējas limonāde

Sastāvs:
zaļā tēja
3 citronu sula
1/2 cukura
ūdens
piparmētra

Tējā pielejam citronu sulu, pieliekam klāt piparmētru lapas, cukuru un ūdeni. Var pievienot ledus gabaliņus pirms pasniegšanas.

Piparmētru limonāde

Sastāvs:
1,5l ūdens
80gr palmu cukura, vai parastā-pēc garšas
3 laimu sulas
sauju piparmētru lapu

Ūdeni uzsildīt, pievieno laima sulu, cukuru un saplucinātas piparmētru lapas. Maisīt visu kamēr pilnībā izkusis cukurs. Dzērienu atdzesē pievienojot ledu.

 

Lasi vēl: 
Pagatavo gardas mājas limonādes!
Noslēpumi, kā noturēt ideālu svaru visas dzīves garumā
Noderīgas receptes sirds un asinsvadu veselībai

Dzērveņu limonāde

Sastāvā:
200gr dzērveņu
1l ūdens
200gr cukura
15-20 ledus gabaliņu

1. variants- no dzērvenēm var izspiest sulu ar sulu spiedi
2. variants- novārot un izberžot caur sietu

Indiešu limonāde

Visu sajauc vienā tilpnē:
1/2gl svaigi spiestas laima sulas
2/3gl svaigi spiestas citronu sulas
1/3 gl kļavu sīrupa
1/2 tējk sarīvēta ingvera
8 gl ūdens
…… un limonāde ir gatava.

Ingvera limonāde
Sastāvs:
7-8cm ingvera
2l ūdens
1/2gl medus
3 citroni.

Ingveru notīra un sarīvē, no citroniem izspiež sulu. Ūdeni liek vārīties, kad ūdens ir uzvārījies tajā liek ingveru un citronu sulu- pavāra vēl 10 min. Kad viss ir nedaudz padzisis liek klāt medu. Kad dzēriens pilnībā atdzisis, varat baudīt šo burvīgo dzērienu ar ledus gabaliņiem.

 

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.