- 1 bundža iebiezinātā piena
- 2 olas
- 1 gl miltu
- 1 tējk dzēstas sodas
- 3 ēdk kakao pulvera
Krēmam:
- 2 gl piena
- 1 ola
- 4 ēdk miltu
- 1.5 ēdk cukura
- 4 ēdk kakao pulvera
- 250 gr sviesta
Pagatavošana: Kārtīgi samaisiet iebiezināto pienu ar olām, pievienojat dzēsto sodu, miltus un kakao pulveri. Visu kārtīgi samaisiet. Sadalāt mīklu divās daļās. Cepat 2 biskvītus ar sviestu ietaukotā formā 180 grādos 20-30 minūtes. (kakao pulveris piedod biskvītiem tumšu krāsu, tāpēc sekojat, lai biskvīts nepiedeg). Kad biskvīti ir atdzisuši sadalāt tos uz pusēm.
Pagatavo krēmu: Miltus samaisiet ar cukuru, 1 ēdk piena un olu. Visu rūpīgi saputojat, tad pievienojat atlikušo glāzi piena un liekat uz uguns. Uz mazas uguns lēnītēm uzvārāt, noņemat no uguns un atdzesējat. Pēc tam pievienojat sviestu un kakao pulveri- visu kārtīgi saputojat. Sviestam ir jābūt mīkstam! Smērējat ar krēmu biskvītus. Tortes virsmu dekorējat ar šokolādes skaidiņām. Lai labi izdodas!
kas ir “dzēstā soda”??
Tas ir tad, kad dzeramajai sodai uzlej pa virsu etiķi, vai citrona sulu un tā izputo
Samaisiet, nevis samaisāt.
Mani tracina ka liek bildes kas neattiecas uz recepti. Tur taču teikts, ka cep divus biskvītus, bet šeit vesela kūka. Tāpēc dažkārt iespējams vilties ar rezultātu.
Negaršīgi sanāca un bilde patiešām nav par tēmu.
Bilde nav par tēmu, bet sanāk ļoti garda… tāda ka mutē kūst… un jo ilgāk stāv jo garšīgāka paliek. Galvenais jau laikam mācēt pagatavot pašu krēmu