-2.1 C
Rīga
svētdien, 24 novembris, 2024

Vafeļu recepšu izlase. Atrodi sev piemērotāko un palutini sevi!

 

000

Kraukšķīgās vafeles

250 g margarīna
350 g cukura
5 – 6 olas
1 paciņa vaniļas cukura
Sāls
500 g kartupeļu cietes
Margarīnu saputot līdz stabilām putām, pakāpeniski pievienot pārējās sastāvdaļas. Mīklai dod pastāvēt apmēram 15 minūtes, tad tā ir gatava vafeļu cepšanai.

Vafeles ar sodu

¼ l piena
2 olas
40 g cukura
Sāls
Naža gals citronu miziņu
180 g miltu
¼ tējkarotes sodas
Kārtīgi samaisīt pienu, olu dzeltenumus, cukuru, citronu miziņu. Pievienot miltus, sajauktus ar sodu, un iemaisīt stingri saputotus olu baltumus.

Smilšu mīklas vafeles

4 olas
150 g cukura
175 g miltu
Sāls
4 ēdamkarotes konjaka
100 g margarīna
Saputot olas ar cukuru. Piebērt miltus, pievienot sāli, konjaku un izkausētu atdzesētu margarīnu. Samīcīt mīklu un cept vafeles.

Svētku vafeles

150 g margarīna
125 g cukura
Sāls
1 iepakojums vaniļas cukura
3 olas
125 g kviešu miltu
75 g cietes
¼ tējkarotes sodas
4 ēdamkarotes krējuma
3 gab. sarīvētu rūgto mandeļu (pēc vēlēšanās)

Pagatavošana:

♦ Saputot margarīnu ar cukuru un vaniļas cukuru. Pievienot olu dzeltenumus, pielikt miltus, iepriekš samaisītus ar dzeramo sodu, pievienot cieti, krējumu un saputotus olu baltumus.

♦ Vafeļu mīkla ir pagatavojama ātri. Svaigas vafeles nekad nevajadzētu likt vienu uz otras, citādāk tās paliek mīkstākas. Vislabāk tās atdziest uz cepšanas režģa.

♦ Vafeles var apbērt ar pūdercukuru un īsi pirms pasniegšanas uzlikt virsū putukrējumu.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.