-2.1 C
Rīga
svētdien, 24 novembris, 2024

Kraukšķīgas pankūciņas ar teļa gaļu un kukurūzu

 

7

Sastāvdaļas:

Pankūkām:

  • 300 ml silta piena
  • 2 olas
  • 2 ēdamkarotes augu eļļa
  • 1 ēdamkarote cukurs
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 180 g milti
  • 120 ml vāroša ūdens

Pildījumam:

  • 400 g teļa gaļas
  • 1 sīpols
  • 2 ēdamkarotes olīveļļa
  • neliela diļļu vai pētersīļu buntīte
  • 4–5 ēdamkarotes konservēta kukurūza
  • sāls, pipari pēc izvēles
  • olīveļļa veidnes iesmērēšanai

Pagatavošanas veids:

  1. Pankūkām samaisīt pienu, olas, eļļu, cukuru un sāli.
  2. Pastāvīgi maisot, iebērt izsijātus miltus. Ar slotiņu maisīt līdz izveidojusies viendabīga masa.
  3. Pieliet vārošu ūdeni un vēlreiz ātri samaisīt. Atstāt 15-30 minūtes nostāvēties, pēc tam cept pankūkas.
  4. Pildījumam gaļu izklapēt ar naža neaso daļu. Sagriezt mazos gabaliņos.
  5. Sīpolu sīki sasmalcināt un 4-5 minūtes apcept līdz zeltainam brūnumam 1 ēdamkarotē olīveļļas.
  6. Otrā pannā uzkarsēt atlikušo eļļu un uz stipras uguns apcept teļa gaļu no visām pusēm. Samazināt uguni un cept līdz gatavībai, aptuveni 7-10 minūtes.
  7. Gatavu gaļu vēl reiz sīki sagriezt. Pievienot sasmalcinātas dilles, kukurūzu, ceptu sīpolu, piparus un sāli. Samaisīt.
  8. Pildījumu ietīt pankūkā. Ielikt veidnē, kas sasmērēta ar olīveļļu, ar aizdari uz leju. Ielikt iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 220 grādos uz 10-15 minūtēm.
  9. Gatavas pankūkas ielikt ēdiena traukos.
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.