Kotletes zviedru gaumē ir pārsteidzoša lieta! To neparastais papildinājums ir bietes, kas piešķir ēdienam skaistu bordo krāsu un nemaz nenomāc gaļas garšu.
Kotletes iznāk sulīgas, izskatīgas, barojošas un turklāt mazkaloriju.
To dzimtenē, Zviedrijā, šo ēdienu dēvē par bifšteku Lindstrēma gaumē. Saskaņā ar vienu no versijām, tās nosauktas par godu jūrniekleitnantam Lindstrēmam Hendrikam, kas mīlējis šādu produktu savienojumu; pēc citas versijas – par godu kādai zviedrietei Marijai Kristīnei Linstrēmai, kas it kā izdomājusi šīs kotletes.
Kotletes ar bietēm zviedru gaumē
Sastāvdaļas:
- 200g liellopa maltās gaļas
- 1 vārīta biete
- 1 vārīts kartupelis
- 1 ola
- Sāls, pipari
- Augu eļļa
Sastāvdaļas piedevām:
- 2 sīpoli
- Marinēti gurķi
Pagatavošana:
Bieti un kartupeli sarīvē uz smalkās rīves. Sajauc dārzeņus ar malto gaļu, pievieno olu, pēc garšas pievieno sāli un piparus. Izveido nelielas kotletes. No norādītā produktu daudzuma vajadzētu sanākt aptuveni 8 kotletēm. Apcep kotletes no abām pusēm līdz brūnumam, tad uzliec vāku un pasautē uz nelielas uguns vēl 7 minūtes.
Pa to laiku sagriez gredzenos sīpolus un apcep, līdz tie kļūst zeltaini.
Pasniedz kotletes ar ceptiem sīpoliem un stienīšos sagrieztiem gurķiem: vislabākais savienojums!
Biete ir gremošanas sistēmai pārsteidzošo noderīgs produkts, tā normalizē zarnu trakta darbību, novērš aizcietējumus. Šī produkta lietošana īpaši ieteicama grūtniecēm, bērniem un vecāka gadagājuma cilvēkiem. Tā kā zviedru kotletes ir veiksmīgs risinājums visu vecumu gardēžiem!
AVOTS
“barojošas un turklāt mazkaloriju”- ——????? SUPER.