Recepte ir pavisam vienkārša, taču rezultāts ir neticami gards.
Tev vajadzēs (visam daudzums pēc izvēles) :
- olas
- sīpolus
- tomātus
- olīvas
- garšvielas (sāls, pipari un, ko sirds kāro)
Piedevām lieliski piestāv mazsālīti vai marinēti gurķīši un svaigi tomāti.
Pagatavošana :
- smalki sagriez sīpolus, tomātus; olīvas vari griezt gredzentiņos
- sakul olas, pievieno garšvielas
- olu kultenim pievieno sagrieztos dārzeņus un rūpīgi samaisi
- lej cepties uz uzkarsētas pannas, izlīdzinot dārzeņus pa visu omleti
- cep uz lēnas uguns, vari uzlikt vāku, lai dārzeņi nebūtu jēli, kad ola jau piedegusi
- atceries “apmest otrādi”; es to daru, omleti sadalot 4 daļās kā picu, tad vieglāk apgriezt otrādi
- kad gatava, liec uz šķīvja un ēd ar marinētiem gurķīšiem, svaigiem tomātiem, maizes šķēli un visu, ko vien kārojas
Labu apetīti vēl Dieviete.lv redaktore Lapsa