omleteRecepte ir pavisam vienkārša, taču rezultāts ir neticami gards.

Tev vajadzēs (visam daudzums pēc izvēles) :

  • olas
  • sīpolus
  • tomātus
  • olīvas
  • garšvielas (sāls, pipari un, ko sirds kāro)

Piedevām lieliski piestāv mazsālīti vai marinēti gurķīši un svaigi tomāti.

Pagatavošana :

  • smalki sagriez sīpolus, tomātus; olīvas vari griezt gredzentiņos
  • sakul olas, pievieno garšvielas
  • olu kultenim pievieno sagrieztos dārzeņus un rūpīgi samaisi
  • lej cepties uz uzkarsētas pannas, izlīdzinot dārzeņus pa visu omleti
  • cep uz lēnas uguns, vari uzlikt vāku, lai dārzeņi nebūtu jēli, kad ola jau piedegusi
  • atceries “apmest otrādi”; es to daru, omleti sadalot 4 daļās kā picu, tad vieglāk apgriezt otrādi
  • kad gatava, liec uz šķīvja un ēd ar marinētiem gurķīšiem, svaigiem tomātiem, maizes šķēli un visu, ko vien kārojas

 

Labu apetīti vēl Dieviete.lv redaktore Lapsa

 
0 Komentāru

Komentēt

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2019

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?