Turpinot iesākto tēmu par ābolu laika gardumiem, Dieviete.lv piedāvā SĀTĪGĀ ĀBOLU PĪRĀGA recepti.
Tev vajadzēs:
- 1 glāzi mannā putraimu
- 1 glāzi miltu
- 1 glāzi cukura
- 1 tējkaroti cepamā pulvera
- 1-1,5 kg skābu un sulīgu ābolu
- 1 tējkaroti kanēļa
- 1 tējkaroti cietes
- ja vēlies, dažādi rieksti
- augu eļļu (formas ieziešanai)
Pagatavošana:
- Ābolus nomazgā, izgriez serdes un sarīvē.
- Bļodā samaisi visas sastāvdaļas.
- Cepamo formu izklāj ar foliju, iezied ar eļļu.
- Pamata kārtā liec mīklas maisījumu, virsū tāda paša biezuma ābolu kārtu, tad atkal mīklu, atkal ābolus, tā vairākās kārtās.
- Atstāj pīrāgu 20 min. ievilkties, tad liec cepties 180 grādos uzkarsētā cepešplītī uz 40-45 minūtēm.
- Kad gatavs, ļauj nedaudz atdzist, un tad cienā citus un mielojies pati!
Kas var sanakt par miklu bez skidruma, manna un milti, cukurs?
Es uztaisīju, sanāca ļoti labi. Sākumā arī šaubījos, kas tā par mīklu, bet āboli jau sulīgi, cukurs ar sulu kopā izveido sīrupu, sanāk ļoti forši. Pamēģini.