Bagāta ar veselīgajām omega3 taukskābēm un nepiesātinātajiem taukiem, putra būs garda un radīs sāta sajūtu uz ilgu laiku. Gada aukstajā laikā var papildināt ar svaigiem dīgstiem papildus vitamīniem.
Izejvielas (1 porcija)
- 50g “Dobeles dzirnavnieka” piecgraudu pārslu
- 120ml ūdens
- 120ml piena
- šķipsniņa žāvēta timiāna
- puse gatava avokado, nomizota un sagriezta šķēlītēs
- 2 šķēlītes kūpināta laša
- 1 redīss, sagriezts šķēlītēs
Gatavošana
Mazā katliņā ieber piecgraudu pārslas, pielej pienu un ūdeni, pieber nedaudz timiāna. Nepārtraukti maisot, uzvāri. Samazini liesmu un turpini vārīt vēl 5 minūtes, līdz putra sāk sabiezēt. Nogriez uguni, izliec vāku un uzbriedini vēl 2-3 minūtes.
Putru liec bļodā, pa virsu kārtojot avokado, laša šķēlītes un redīsu.
Paldies par recepti Lindai Tellgrenai