0 C
Rīga
piektdien, 22 novembris, 2024

Fantastiski garda lazanja ar spinātiem un fetas sieru

 

Sastāvdaļas (4–6 porcijas)

• 500 g lazanjas plākšņu
• 400 g fetas siera
• 700 g spinātu lapiņu
• 2 stingri tomāti
• 2 ēdamkarotes augu eļļas
• 30 g sviesta
• sīpols
• 75 g cietā siera
• bešamela mērce
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ tējkarotes sāls

Pagatavošana.

Pannā uzkarsē olīveļļu un apcep sakapātu sīpolu. Tomātus sagriež mazos gabaliņos, fetas sieru – lielākos. Spinātus liek caurdurī. To iemērc karstā ūdenī un pēc tam uzreiz atdzesē aukstā ūdenī, kam pievienoti ledus gabaliņi. Spinātus nosusina un rupji sakapā, pēc tam pievieno sāli un maltus melnos piparus, tomātus un sīpolus. Samaisa.

Cepamo veidni ieziež ar sviestu un kārto lazanju – bešamela mērce, makaronu plāksnes, spināti, sīpoli un tomāti, fetas siers, bešamela mērce un atkal makaronu plāksnes. Pārlej ar bešamela mērci un pārkaisa ar rīvētu sieru. Cep +180 °C aptuveni 30–35 minūtes.

 
 
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.