8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Lūk, ko psihologi runā par draudzību ar bijušajiem partneriem

 

Stole my man. by oscar williams on 500px.com

Man ir bijušie, ar kuriem es vēl joprojām uzturu labu kontaktu, un ir arī tādi, par kuriem jau pavisam esmu aizmirsusi. Vienu no bijušajiem es ļoti cienu kā draugu, bet pārējos… ja viņi pazustu no manas dzīves uz visiem laikiem, es pat nepamanītu.

Izbeigt attiecības var būt ļoti grūti, un, ja variants palikt par draugiem atvieglo šo procesu, tad, kas tajā ir slikts?

„Vēlme palikt par draugiem nedod jums to pilnīgā zaudējuma sajūtu, un tas ļoti atvieglo šķiršanās procesu,” teic psiholoģe Nina Etvuda.

Tu vari domāt, ka draudzīgu attiecību uzturēšana ar bijušajiem ir laba doma, bet ar to saistās arī ne mazums grūtību. Piemēram, emocionālā pieķeršanās.

„Tev varētu šķist, ka šis cilvēks tevi zina labāk nekā jebkurš cits,” turpina psiholoģe. „Pat, ja seksuāli jūs viens otru vairs neinteresējat, jūs vēl joprojām varat vēlēties to emocionālo tuvību, kas jums bija.”

Šāds „atkarības” veids var padarīt tevi vēl ievainojamāku pret nākamajām sāpēm, kad tavs bijušais satiks kādu jaunu sievieti. Un tas ir neizbēgami. Nevienam nepatīk sajūta, ka viņš tiek aizvietots.

Pāriešana no attiecībām uz draudzību sevī slēpj daudz briesmu, kuras aizved pie lielām emocionālajām sāpēm. „Paliksim draugi” var šķist kā laba ideja, bet realitātē viss var būt daudz sarežģītāk.

Tā kā… Palikšana par draugiem nav nemaz tik laba ideja. Bet palikt par draugiem Facebook var? Labāk nevajag.

Attiecību psiholoģe Lindsija Krīgera ir pārliecināta, ka svarīgākais, kas pēc šķiršanās jāizdara, ir jāpārtrauc visi kontakti, lai sniegtu sev iespēju atrast jaunu laimi. Tas nozīmē – izdzēst visus numurus un pat izdzēst bijušos no sociālo tīklu profiliem. Greizsirdība un debresija ir tieši saistīta ar to, seko tu līdzi bijušo dzīvei sociālajos tīklos vai, nē.

Protams, katra situācija ir individuāla. Ar vieniem, tu pati zini, ka ir viegli palikt par draugiem, bet citus nevarēs aizmirst, ja neiznīcinās visus kontaktus. Visām romantiskajām jūtām jūsu starpā ir jānomirst, un tikai tad jūs varat mēģināt no jauna sadraudzēties.

 

Avots: Soulpost.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.