2.3 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Patiesie iemesli, kāpēc izjūk laulības (un kā no tā izvairīties)

 

Woman displeased by boyfriend on digital tablet by photoalto on 500px.com

Labākais veids, kā pārliecināties par to, ka tava laulība ir „veiksmes stāsts”, ir zināt, kas liek attiecībām izjukt, un pielikt pūliņus, lai nekas no tā nenotiktu.

Komunikācijas trūkums

Daudzi pāri vai nu nezina, kā izpaust savas jūtas tā, lai partneris to saprastu un sajustu, vai arī viņi nekomunicē vispār. Varbūt tas izklausās klišejiski, bet komunikācija ir visa pamats. Kā, lai attiecības mainās uz labo pusi, ja partneris pat nenojauš, ka kaut kas būtu jāmaina? Iegaumē – tavs partneris neprot lasīt domas!

Ja komunikācija nav tava kaislība un specialitāte, atvēli vismaz vienu stundu nedēļā, lai apsēstos un ar partneri izrunātu sasāpējušos jautājumus. Izrunājiet, kāda ir bijusi nedēļa, kādi ir bijuši iemesli priekam un pārdzīvojumiem… Regulāri runājot, jūs spēsiet palikt „lietas kursā” par notiekošo jūsu attiecībās.

Pārāk maz rūpēšanās citam par citu

Katrās attiecībās pienāk brīdis, kad mēs novelkam savus baltos cimdiņus un ieslīgstam komfortā. Komfortam ir savi plusi, bet arī mīnusi tur neiztrūkst. Tikai tāpēc, ka jūs jau ilgi esat kopā, nenozīmē, ka tu drīksti aizmirst par partnera jūtām, aizmirst viņu iepriecināt un samīļot. Laulības bieži vien izjūk tad, kad viens no partneriem (vai abi) pārstāj rūpēties cits par citu; kad draudzība tiek aizvietota ar dusmām un vilšanos. Tas liek tev pārstāt redzēt to, kas tev partnerī patīk, un sākt redzēt to, kas nepatīk.

Nedrīkst pieļaut to, ka vairāku mēnešu laikā nenotiek neviens randiņš. Vismaz reizi mēnesī ieplāno kādu teātra vai kino apmeklējumu, pastaigu vietā, kur neesat bijuši vai vienkārši pagatavo romantiskas vakariņas. Partneris to novērtēs un, ja mīl, mēģinās atdarīt ar kaut ko līdzīgu.

Uzticības un apņēmības trūkums

Cilvēki saka, ka, lai kaut kas izdotos, tajā ir jāiegulda daudz darba. Tas pats attiecas arī laulībām. Ja tu esi cilvēks, kuram nepatīk piņķerīgi uzdevumi un tu ātri padodies, tad tu izšķirsies ātrāk nekā pati būtu domājusi. Ja attiecībās ir kāda problēma vai partnerim ir savas problēmas, tev ir jābūt viņam līdzās un jāpalīdz. Tev ir jāpaliek viņam uzticīgai – fiziski un emocionāli. Ieklausies viņā arī tad, ja tu nepiekrīti. Ja katru reizi tu šķiršanos izskati kā problēmas atrisinājumu, tad tas ātri vien kļūs par ieradumu un piepildīsies. Nepadodies pie pirmajām grūtībām.

Intimitātes trūkums

Intimitāte ir par tuvību un kopā būšanu. Taču dažiem pāriem attiecību problēmas var kļūt par šķērsli ceļā uz intimitāti. Tāda veida tuvība, kāda bija attiecību sākumā, visticamāk tagad vairs nebūs. Bet tas nenozīmē, ka tai nav jābūt vispār. Neļaujiet seksam izzust no jūsu ikdienas; sagādājiet cits citam romantiskus brīžus (gatavojiet kopā, smejaties, taisiet masāžu). Uzlabojiet tās lietas, ko jūs kopā jau darāt, un dariet to divatā. Šajos brīžos izslēdziet no savas pasaules visus pārējos.

 

Avots: Huffingtonpost.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.