6.4 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Puisis ir jauks, bet dzirksteles nav: Kā no tāda šķirties pēc iespējas saudzīgākā veidā?

 

Fashion Couple by Gianluca D.Muscelli on 500px.com

Dzīvē gadās visādi un reizēm mēs satiekam patiešām jauku un gudru cilvēku, bet viņš vienkārši nav īstais priekš mums. Varbūt pagatavot viņa mīļāko maltīti un vakariņu laikā pateikt, ka gribi šķirties? Bet varbūt tomēr nevajag cilvēku maldināt, un jāpadomā cits risinājums…

Kā šķirties?

Pirmais un galvenais, ko jāatceras – kārtīgs un jauks vīrietis ir pelnījis cienīgu izturēšanos. Lai arī tu esi sapratusi, ka jums īsti nesaskan, viņš ir pelnījis to dzirdēt klātienē, nevis ar telefona starpniecību. E-pasts, sociālie mediji vai zvans būtu tāds gļēvulīgs gājiens, un no tā noteikti ir jāizvairās.

Noteikti izvairies no pārāk ilgas apdomāšanās un publisku vietu izvēlēšanās (izņēmums: ja šim puisim ir vardarbīgas tieksmes, un tev ir nedaudz bail, sabiedriska vieta būs ideāla). Ja viņš ir jauks, tad viņš  nav pelnījis sabiedrisko apkaunojumu. Tas ir muļķīgi – izšķirties autostāvvietā vai parkā -, kur cilvēki tevi ielenc no visām pusēm un pat novēro.

Padoms: šai vietai nevajadzētu būt tādai, kur tev pašai jāpaliek un jāgaida, kad viņš nolems aiziet (tavas mājas, mašīna, darbs). Stratēģiska aiziešana ir labas šķiršanās sakne.

Ko teikt?

‘’Tu esi burvīgs puisis, un ir lietas, kas man tevī ļoti patīk, bet… (ievieto iemeslu, kāpēc vēlies šķirties).’’

‘’Mēs abi vēlamies dažādas lietas…’’

‘’Mēs atrodamies dažādās situācijās… (viņš grib precēties, bet tu zini, ka viņš nav īstais)’’

‘’Mums nav pietiekoši daudz kopīgu interešu, lai attiecības būtu ilglaicīgas..(tu esi juridiskajā augstskolā un viņš diendienā gulšņā uz dīvāna).

Ko nekādā gadījumā neteikt!

1.Konkrētas lietas, ko viņš dara nepareizi un izcelt viņa sliktās īpašības.

2.Novelt vainu uz viņu: „Tu neesi laimīgs”, „Tu esi pelnījis vairāk”utt. Tas tikai dod viņam iespēju pateikt, ka ar to nav problēmu un beigās jūs nemaz neizšķiraties.

3.Netieši un cerīgi vārdi: ‘’Vēlāk vēl aprunāsimies’’ vai ‘’Es joprojām gribu, lai esi daļa no manas dzīves’’.

Kā doties projām?

Pasaki visu, kas tev sakāms un noteikti dari to īsi (patiešām, 5 minūtes). Pēc tam uzklausi, kas viņam sakāms (viņš ir to pelnījis), bet kad jau sāk palikt par karstu (viņš lūdz tevi palikt un nelaiž prom vai izplūst asarās), ir laiks doties prom.

Dodies prom un centies neiestarpināt cerības kā: ‘’Es tev piezvanīšu’’, ‘’Sazināsimies’’, utt. Vienkārši dodies!

Padoms: Ja tas notiek viņa mājās un viss neizdodas kā plānots, centies laicīgi savākt savas mantas. Ir vieglāk izšķirties, ja esi visu paņēmusi sākumā un tev nav viņš jāsāpina vēl vairāk, pēc laika atkal tur uzrodoties.

Pēc šķiršanās…

Lai viss nostrādātu veiksmīgi, nekādā gadījumā viņam nezvani, nesatiecies ar viņu un nesūti īsziņas ar vēlmi uzzināt, kā viņam klājas. Vari pat telefonu atdot draudzenei, ja nepieciešams. Šis pats likums attiecas arī uz e-pastu, Instagram, Facebook un visu citu, kas varētu atgādināt par viņu. To visu – prom!

Nekādā gadījumā nejauc viņam galvu ar tekstiem: ‘’Es tevi joprojām mīlu, vienmēr mīlēšu’’, ‘’Mēs varētu būt draugi’’, utt. Tā ir cilvēka maldināšana. Iespējams, ka tālu nākotnē, kad sāpes būs projām, jūs varēsiet būt draugi, bet šobrīd tas vienkārši nav iespējams. Tas var šķist briesmīgi, bet šis ir īstais ceļš, kuru iet, lai šķiršanās būtu sekmīga.

Šķiršanās nekad nav patīkama. Labākā terapija pēc šādām situācijām ir glāze vai pudele vīna, labākais draugs blakus un sirsnīga izrunāšanās. Apsolu, ka pēc pāris dienām, briesmīgā sāpju un tukšuma sajūta, kas nomāc pirmajā brīdī, lēnām pazudīs. Ir vajadzīgs laiks, un laiks dziedē visu.

Beigu beigās, tu jutīsies atvieglota, ka izdarīji šo soli un aizgāji no attiecībām, kuras vairs „nestrādāja”un nebija priekš tevis. Kā arī atceries – tu to izdarīji pieklājīgi un ar cieņu Tieši tā, kā jauks puisis ir pelnījis!

Lai veicas!

 

Avots: Huffingtonpost.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.