13.5 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Septiņas lietas, ko tev nekad nevajadzētu publicēt savos sociālajos tīklos

 

Teenage Girl Using Mobile Phone In Bedroom At Home by Guerilla Images on 500px.com

Sociālie tīkli ar mums jau ir tik ilgu laiku, ka statusa atjaunošana un fotogrāfiju publicēšana – tā jau ir mūsu ikdiena. Taču tāpat nedrīkst aizmirst tās pāris lietas, kuras tomēr būtu vērts paturēt pie sevis.

Tava autovadītāja apliecība

Kad cilvēks iegūst tiesības braukt ar automašīnu, viņam rodas vēlme ar šo jaunieguvu padalīties arī ar visiem cilvēkiem savos sociālajos tīklos. Taču tā nav laba doma, jo uz apliecības ir redzami tavi personas dari – informācija, kuru viegli varētu izmantot krāpnieki.

Tavi brīvdienu un atvaļinājuma plāni

Liec ceļojumu foto, cik vien vēlies, bet nestāsti, kad, uz cik ilgu laiku un ar ko tu brauc projām. Tā informācija var būt noderīga zagļiem.

Tavas biļetes ar visiem kodiem

Svītrkodi uz tavām koncerta vai lidojuma biļetēm satur ne vien informāciju par pašu pasākumu, bet arī tavu privāto informāciju, kas var tikt ļaunprātīgi izmantota.

Neraksti, ko tu domā par savu priekšniecību

Tāpēc, ka arī priekšnieki ir sociālajos tīklos, un viņi pavisam vienkārši var izlasīt tavus „jaukos” komentārus un domas par viņiem un tavu darbu. Vai arī uzzināt, ka tu nevis slimo, bet ceļo apkārt.

Informāciju par saviem bērniem

Katrs vecāks pats izlemj – vajadzētu vai nevajadzētu publiskot viņu bērnu fotogrāfijas. Ja nu izlemj, ka, jā, tad vajadzētu pārliecināties, ka netiek izpausts pārāk daudz: kādā skolā viņi mācās, kādus pulciņus apmeklē, kur atpūšas un kur dzīvo.

Detaļas par savu mājokli

Tu vari lielīties ar savu „ligzdiņu”, bet vismaz neizpaud, kur tieši tu dzīvo. Patiesībā daudz sliktu cilvēku var būt arī starp taviem online-draugiem. Vai tu esi pārliecināta par to, ka visus viņus patiesi pazīsti?

Jebko, ko varētu nožēlot

Ja ne pēc pāris stundām vai dienām, tad pēc gadiem noteikti. Katram tas būs kaut kas savs, bet noteikti nedari to, jo, kas nonāk internetā, tas tur arī paliek.

 

Avots: Soulpost.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.