10.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Septiņi iemesli, kāpēc ir forši būt introvertam

 

Mixed race woman looking down and smiling by Gable Denims on 500px.com

Tu zini to sajūtu. Tu pavadi daudz laika domājot, ka kaut kas nav kārtībā. Tu daudz laika pavadi vienatnē, visbiežāk ar degunu grāmatā vai savos sapņos. Bet tad tu uzzini, ka tam visam ir vienots nosaukums — introverts. Tu esi citādāka. Un, vēl labāk, tu saprot, ka tam ir arī savs labums…

Tev patīk sava kompānija — Vai esi kādreiz pamanījusi to, ka pēc tikšanās vai pasākuma cilvēki sastājas mazākos bariņos un turpina runāties? Introverts to nesaprot. Pat, ja pasākums patiesi izdevās un es labi pavadīju laiku, es nespēju tik ātri atklāties.

Labākais ir tas, ka tu saproti, ka tā nav to cilvēku vaina. Viņi ir interesanti, jauki un gudri. Vienkārši tu vēlies atgriezties savā drošajā teritorijā, pie cilvēkiem, ar kuriem tu jau esi labi pazīstama.

Tu sevi aizsargā — Es zinu cilvēkus, kuriem visa diena ir piepildīta ar cilvēkiem, cilvēkiem, cilvēkiem. Viņi dievina runāšanu un diskusijas. Piemēram, politiķi un pārdevēji (ne visi, protams).

Tāda dzīve introvertu padarītu traku! Es agrāk domāju, ka man vajadzētu biežāk uzturēties ekstrovertu un radu kompānijā. Taču tagad es zinu, ka man ir jādara tas, kas man liek justies labi. Es esmu atradusi līdzsvaru staro vajadzību pēc cilvēkiem un vajadzību pēc sevis.

Tev patīk domāt — Par visu. Sākot no politiskām diskusijām, un beidzot ar to, cik daudz dažādas tumšās šokolādes ir pasaulē. Varbūt tāpēc daudzi rakstnieki ir introverti?

Lielākās problēmas man sagādā brīdis, kad ir pēkšņi jāsāk runāt ar kādu svešu cilvēku. Es nespēju atrast piemērotākos vārdus, es pārāk daudz domāju, mana sirds sitas ļoti strauji… Man vajag laiku, lai savāktos un visu kārtīgi pārdomātu. Vēl labāk domas būtu izlikt uz papīra.

Tev patīk publiskās bibliotēkas — Tā ir vieta, kur introverts var smelties iedvesmu un zināšanas. Bibliotēka ir labākā vieta, kur satikt cilvēkus, jo viņi visi ir klusi. Tu vari savā nodabā par kaut ko prātot, un, tai pat laikā, socializēties.

Tev ir vajadzīgi cilvēki, bet ne visu laiku — Tas attiecas uz visiem, arī draugiem un ģimeni. Introvertiem cilvēkiem ir nepieciešama privātā telpa /savs templis… Tā ir vieta, kur atjaunot savus enerģijas krājumus un smelties iedvesmu.

Tu esi jūtīga — Pasaulē ir tik daudz vardarbības, agresijas un nevienlīdzības. Lai gan situācija neskar tieši mani, es nespēju vienkārši visu aizmirst. Es jūtu līdzi visam un visiem, kuriem nav labi. Bet es nedomāju, ka tas ir slikti. Es vēl gaidu to dienu, kad manī attīstīties drosme, un es spēšu cilvēkus arī aizstāvēt.

Tu esi uzmanīga — Es patiesi apbrīnoju tos cilvēkus, kas var bez problēmām ātri ielēkt aukstā ūdenī. Mēs, introverti, esam citādāki. Mēs dzīvē visur ejam lēnām, soli pa solim, pārbaudām situāciju… Jā, tam ir savs labums, jo, ejot lēnāk, var tālāk tikt. Tu vairāk redzi, kas notiek apkārt, tāpēc arī vari uztvert vairāk informācijas.

Mums visiem ir jāpieņem tas, kādi mēs esam, un jāspēj no tā paņemt labākais!

 

Avots: Huffingtonpost.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.