6 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Septiņas lietas, kuras tavs priekšnieks tev nekad neteiks

 

Elegant adult woman sitting in chair against of white modern wall by Danil Roudenko on 500px.com

Ne tikai darbinieki saviem priekšniekiem neatklāj savas domas, bet arī priekšnieki rīkojas līdzīgi. Nu, vismaz zemāk aprakstītās lietas, jūs diez vai no viņiem kādreiz dzirdēsiet.

Tā kā tava karjera ir tieši atkarīga no darba devēja, tad ir svarīgi zināt, kas priekšniekam ir prātā. Tātad, ko priekšnieks no tevis noklusēs?

Es gribu tev paaugstināt algu

Protams, tavs darba devējs zina, ka tu vēlies lielāku algu, un varbūt viņš pat nav pret. Vienkārši ir dažādi faktori, kas to ietekmē, un pašlaik tas nav īsti iespējams. Un arī pēc paša gribas viņš diez vai to darīs un ierosinās. Šim lūgumam ir jānāk no darbinieka, pie tam, ar pietiekami labu pamatojumu.

Es sekoju līdzi tavām aktivitātēm sociālajos tīklos

Kārtējā trakā ballīte piektdienas vakarā? Sūdzēšanās par savu darbu? Ja tu informāciju par šīm lietām un darbībām publisko savos sociālajos tīklos, tad pārtrauc to darīt tūlīt pat. Tu, taču, negribi, lai tavs priekšnieks to visu ierauga, vai ne? Jo viņš to var. Un, iespējams, ik pa laikam viņš to arī dara. Ja nu tomēr tu vēlies šo to publiskot, tad pārbaudi sava profila privātuma iestatījumus.

Es zinu, ka tu sameloji par slimību vai sliko pašsajūtu

Priekšnieks vienkārši vienmēr uzzina taisnību (gluži tāpat kā mamma). Kāpēc viņš tēlo, ka tic? Varbūt tāpēc, ka ikvienam tā var gadīties… Bet, ja tas notiek regulāri, ar labu tas nebeigsies, jo arī priekšnieka pacietības mērs reiz būs pilns.

Tavi bērni ir tikai tava problēma, ne mana

Tā ir diezgan rupja frāze, un, visticamāk, tu to nekad neizdzirdēsi no sava darba devēja mutes. Bet tāda doma viņa galvā var būt. Ja noliekam visas jūtas malā, tad tas ir loģiski. Tavas māju problēmas ir tava atbildība, nevis priekšnieka, tāpēc pārstāj visu laiku sūdzēties par ikdienas likstām un slimojošajiem bērniem. Priekšnieks nav tavs vīrs vai psihologs.

Varbūt es arī visu nezinu…

Visu zināt vienkārši nav iespējams. Tavs priekšnieks arī ir cilvēks, vai ne tā? Viņš saprot, ka arī viņš kaut ko neprot un nezina, bet viņš neļaus tev to pamanīt.

Priekšnieks grib, lai tu viņu mīli

Kā jau visiem cilvēkiem, arī darba devējiem ir vēlme visiem patikt. Jo īpaši saviem darbiniekiem. Viņi arī grib būt draudzīgi un piedalīties jaunāko biroja baumu apspriešanā. Tikai viņi to nevar, jo ir priekšnieki. Viņiem ir jāietur sava pozīcija un neliela distance.

 

Tagad, kad tu šo to jaunu par priekšniekiem zini, tu vari uz viņiem paskatīties ar svaigu skatu!

 

Avots: Flytothesky.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.