6.1 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Kas attiecībās ir svarīgākais? Piecas lietas, uz kurām tās balstās

 

loving young couple happy together outdoor on cozy warm walk in autumn forest by Maria Kovalevskaya on 500px.com

Uzticība

Kad cilvēki viens otram dod zvērestu, par ko viņi runā? Par to, ka viņu starpā nebūs noslēpumu, ka vēlas dalīties gan priekos, gan bēdās… Kas pēc kāda laika notiek? Kur zūd uzticēšanās? To „apēd” šaubas un bailes, strīdi un egoisms, vajadzības un cerības.

Uzticēties – tas nozīmē pieņemt cilvēku tādu, kāds viņš ir un nebaidīties atkal apdedzināties. Jā, pagātnē ir bijušas sāpes un nodevība, bet tu esi sākusi jaunu dzīvi ar jaunu cilvēku. Mīli tik spēcīgi, it kā tava sirds vispār nezinātu, kas ir sāpes.

Sapratne

Nav iespējams pieņemt cilvēka personību un sapņus, ja attiecībās abi cilvēki runā atšķirīgās valodās un nejūt viens otru. Mīlestība nav vienkārša kopā dzīvošana un kopīgu bērnu audzināšana. Tā ir prasme ieklausīties otrā cilvēkā, vēlme dalīties iespaidos, vērtībās un ticībā. Kad gribas dalīties ar savām jūtām un domām un kad sajūti, ka otrs atbild ar to paši, tad attiecības var izdoties.

Brīvība

Partneri nevajag kontrolēt, viņam ir jāļauj arī dzīvot „savu dzīvi”, savā laikā, telpā un prātā. Kad tu cieni otra cilvēka privāto telpu, ļauj viņam brīvi attīstīties un darīt to, kas patīk, attiecības nekļūst par smacējošām.

Greizsirdība un pazemojoša kontrole mīlestību neveicinās. Tā ir atkarība un vēlme „piesiet” sev laimi, kura iznīcina gan brīvību, gan uzticību.

Atbalsts

Pastāvīga kritika un partnera „zāģēšana” rada aizkaitinājumu, dusmas un naidu, kas iznīcina mīlestību. It īpaši ar šo visu grēko sievietes, kurām patīk vīriešiem norādīt uz viņu trūkumiem: „Atkal drēbes izmētāji”, „atkal miskasti neiznesi”, „tu pārāk maz pelni”.

Mīlestība aug, ja attiecībās ir savstarpēja cieņa un atbalsts, un spēja piedot otram viņa kļūdas un vājības. Neviens nav ideāls, tāpēc nevajag cilvēkā meklēt skabargas. Labāk koncentrējies uz to, kā dēļ tu viņu iemīlēji.

Kaisle

Jūtas ar laiku mazliet noplok, taču tajā vainīgi esat jūs paši! Kur pazūd romantika, kas bija pirmajos randiņos un attiecību mēnešos? Kāpēc partneri ļauj dusmām un veciem aizvainojumiem ņemt virsroku? Ja tu vēlies saglabāt labas attiecības, tad rūpējies par savu partneri! Uzturiet kaisli!

Atceries – tavs partneris ir tava likteņa dāvana, nevis pašsaprotama lieta tavā dzīvē. Biežāk pārsteidziet viens otru un plānojiet kopīgas izklaides! Neaizmirsti arī tos trīs svarīgos vārdus – Es tevi mīlu.

 

Avots: Womanhi.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.