5.3 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Kad ir tik grūti: padomi, kā pārdzīvot šķiršanos un nepazaudēt sevi

 

Sky Walker by Mike Monaghan on 500px.com

Tici mums, neviens negrib šķirties. Šķiršanās veido dziļas negatīvās emocijas, un tev nākas koncentrēties visam, kas neatgādina par bijušo. Problēma ir tajā, ka pateikt to ir daudz vienkāršāk, nekā izdarīt. Brūču dziedēšana prasa laiku un pacietību, un mēs vēlamies tev tajā palīdzēt.

Ko darīt pirmām kārtām?

Paņemt pauzi. Pēc šķiršanās ir jāsagatavo sevi tam, ko varētu nosaukt par radikālu fokusa maiņu. Tas ir, tev ir jāpieņem fakts, ka tavs ķermenis (it īpaši smadzene), izjūt spēcīgas izmaiņas. Romantiskās attiecībās mūsu smadzenes izstrādā dopamīnu, kurš uzlabo omu un pašsajūtu. Šķiršanās dopamīna līmeni manāmi pazemina.

Katrs mēģinājums uzrakstīt vai piezvanīt bijušajam vai vēlme apskatīt viņa profilus sociālajos tīklos, sniedz tikai vāju mierinājumu, pēc kura iestājas vēl lielākas skumjas. Lai tā nenotiktu, mēģini pretoties vēlmei spert šādus soļus. Nogaidi, līdz tavs stāvoklis nostabilizējas, un sāc domāt loģiski par turpmāko dzīvi.

Vai vajadzētu bijušo izdzēst no saviem sociālajiem tīkliem un kontaktu saraksta telefonā?

Kopumā tas būtu jauki, jā. Tā tu vismaz nedaudz no viņa attālināsies. Kādam ērtāk ir vienkārši nobloķēt vai izdzēst no draugu saraksta, bet kāds cits labprāt pats paņem pauzi no visiem sociālajiem tīkliem.

Tev ir vajadzīgs laiks un telpa sev, lai atkal no jauna varētu uzelpot ar pilnu krūti. Sakaru uzturēšana sociālajos tīklos šo tavu telpu sašaurina. Ja šis cilvēks tavā dzīvē ieņēma svarīgu lomu, tad caur soc.tīkliem tu saņemsi par viņu jaunu informāciju, patīk tev tas vai, nē. Piemēram, fotogrāfija ar jaunu draudzeni jūsu iecienītajā restorānā. Auč.

Ko darīt, ja oficiāli jūs neesat izšķīrušies, bet „plūstat pa straumi”?

Ir atšķirība starp vēlmi šķirties un tās nepieciešamību. Visi grib šķirties mierīgi, taču tu nevari būt 100% pārliecināta par viņa uzvedību. Un, ja viņš negrib normāli visu izrunāt, tad miera noteikti nebūs. Šajā gadījumā tu vari tikai nokoncentrēties uz savām domām un vēlmēm, jo tā tu ātrāk ieiesi vecajās sliedēs.

Kā pēc šķiršanās atkal atrast sevi?

Pēc šķiršanās periods ir lielisks laiks, kad atjaunot attiecības ar savu iekšējo „es”. Tas varbūt izklausās savādi, jo noteikti ne daudz cilvēku piekritīs tam, ka attiecību šķiršanai ir arī savi plusi. Bet tie ir. Pēc šķiršanās tev ir jābūt gatavai mainīties, jo tāda kā iepriekš tu palikt vairs nevari. Paskaties spogulī un  no jauna ar sevi iepazīsties. Atzīsti savas kļūdas, pārdomā, ko attiecībās darīji pareizi un ko – nepareizi. Saproti, ka tava laime ir daudz svarīgāka par tā cilvēka domām, ar kuru tavi ceļi ir šķīrušies.

 

Avots: Cosmo.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.