1.7 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Par produktivitāti: 10 padomi, kā, pašai nemanot, paspēt izdarīt vairāk!

 

Florist using digital tablet in flower shop by Caia Images on 500px.com

Vai ir iespējams iemācīties īsākā laika posmā izdarīt vairāk? Protams! Lūk, daži padomi:

Mazgā traukus uzreiz pēc tam, kad tie nonāk izlietnē. Nevajag gaidīt, kamēr tie aizpildīs visu izlietni un to nomazgāšana aizņems vismaz pus stundu. Labāk ir mazgāt pa pāris minūtēm vairākas reizes.

Koncentrējies uz vienu uzdevumu. Varētu šķist, ka šis padoms tieši palēlinās darba izpildes laiku, bet patiesībā, koncentrējoties tikai vienai lietai, mēs kustēsimies uz priekšu ātrāk. Savukārt mēģinājums izpildīt desmit darbus reizē, uzreiz novedīs pie tā, ka daži darbi būs izdarīti slikti, bet par dažiem vispār aizmirsīsi.

Veido sarakstus. Veido darāmo lietu sarakstu vai iepirkumu sarakstu. Lapiņa, kas visu laiku būs tev acu priekšā, mudinās tevi darīt vairāk un vairos tavu produktivitāti.

Ievēro kārtību uz darba galda. Un nevajag to izrotāt ar visādām figūriņām vai fotogrāfijām no pēdējā atvaļinājuma. Tas tikai novērš uzmanību.

Un guļamistabā arī. Nevajag izmētāt apģērbu un apavus, atstāt uz krēsliem somas utt. Nekārtīga istaba arī novērš uzmanību no galvenā, un pēc tam tev vajadzēs vairāk laika, lai visu uzkoptu.

Atzīmē svarīgās lietas kalendārā. Vai plānotājā, lai tu noteikti neieplānotu divus pasākumus vai tikšanās vienā laikā.

Starp tikšanās reizēm atstāj rezerves laiku. Kavēšana ir viens no produktivitātes slepkavām. Starp tikšanās reizēm atstāj pietiekami daudz laika, lai tu varētu nokļūt līdz konkrētajai vietai, un ierēķini arī kavēšanās laiku (sastrēgumi, nokavēts transports utt.). Ja neplānosi, skraidīsi apkārt un zaudēsi koncentrēšanās spējas.

Nevajag visu darīt uz 110%. Dzīties pakaļ perfekcionismam nevajag, citādi var „izdegt”. Izvērtē, kas ir tavas prioritātes, un tikai to dari maksimāli labi. Pārējam enerģiju mazliet pataupi.

Lūdz palīdzību. Jā, jā, ne visi jūtas ērti, kad lūdz pēc palīdzības, bet dažreiz tas ir nepieciešams. Kad varēsi, atlīdzināsi.

Atvēli konkrētu laiku, kad atbildēt uz ziņām. Ja tu pievērsīsies datoram vai telefonam katru reizi, kad tev atnāk ziņa, tu zaudēsi daudz sava vērtīgā laika, jo 99% gadījumu ziņas nav svarīgas. Labāk izdomā, kurā dienas laikā pārbaudīsi e-pastu, un tikai to laiku tam arī velti.

 

Avots: Cosmo.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.