8.2 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Veseli pieci! Efektīvas diētas pamatnoteikumi

 

Mature woman blending a smoothie by Michael Osterrieder on 500px.com

Eksistē daudz padomu un veidu, kā tikt vaļā no liekā ķermeņa svara. Daudzi ir patiesi efektīvi, taču var atstāt negatīvu iespaidu uz organismu. Lai tu varētu sasniegt nosprausto mērķi un tikt vaļā no tiem uzmācīgajiem kilogramiem, mēs iesakām pieturēties pie pieciem vienkāršiem noteikumiem:

Vienmēr brokasto

Sātīgas un barojošas brokastis uzlabo tavu vielmaiņu. Ja tu no rītiem ēdīsi ar olbaltumvielām (olas, zivis, gaļa, biezpiens) un šķiedrvielām (kāposti un graudaugi) bagātu ēdienu, tad tev pietiks enerģijas visai dienai.

Piefiksē svara zudumu

Pieraksti, cik daudz svara tu zaudē katru dienu. Tas tevi motivēs neapstāties, turpināt nodarboties ar sportu un ievērot diētu. Protams, tu nevari ievērot diētu par visiem 100%. Taču 80% gan ir iespējams. Ja tu ievēro ļoti stingru diētu, tā varētu arī nesagādāt to rezultātu, kuru biji cerējusi.

Dari visu, lai neatgrieztos pie iepriekšējās figūras

Izslēdz no sava ikdienas uztura konkrētus produktus, kuru dēļ tu pieņemies svarā. Diēta nav laicīgs risinājums. Tas ir dzīvesveids.

Skaiti kalorijas

Jātievē ir pakāpeniski, tāpēc nevajag gaidīt straujas svara izmaiņas. Ja tu dienas laikā atbrīvosies no papildus 500 kcal, nedēļas laikā būsi atbrīvojusies no pus kilograma. Nav nemaz slikti, un arī organismam nekāds dižais kaitējums netiek nodarīts. Būtu ieteicams arī piefiksēt katru maltīti un dienas kopējo slodzi, lai saprastu, vai tas, ko tu dari, ir produktīvi.

Atceries, ka ne viss veselīgais ir veselīgs

Piemēram, tādi veselīgie un organismam nepieciešamie, kā rieksti, avokado un apelsīnu sula ir barojoši un ar lielu kaloriju skaitu. To ir jāņem vērā, kad sastādi savu diētas plānu. No šiem produktiem atteikties nevajag, bet arī pārlieku aizrauties, nē.

 

Avots: Soulpost.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.