2.2 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

Tas kaitē bērnam: Pieci mīti par seksu grūtniecības laikā

 

Mīts Nr.1 – Sekss grūtniecības laikā kaitē bērnam

Daudzi topošie vecāki baidās, ka sekss kaut kādā veidā kaitēs bērna attīstībai. Tikai grūti iedomāties, kā tieši, jo vīrieša loceklis nespēj tikt līdz vietai, kur atrodas embrijs. Bērniņam mātes ķermenī ir jānoturas deviņus mēnešus, tāpēc tik dabiska darbība kā sekss, viņam kaitējumu nenodarīs. Un nevajag domāt, ka bērns saprot, ko jūs darāt. Kad grūtniecība noris mierīgi, bet sieviete ir atslābinājusies un apmierināta, tad bērnam attīstīties ir vieglāk.

Mīts Nr.2 – Ar seksu nedrīkst nodarboties pirmajā un pēdējā grūtniecības trimestrī

Ja grūtniecība noris normāli un bez sarežģījumiem, tad nekādu ierobežojumu attiecībā pret seksu nav.

Dažreiz nākas atteikties no tradicionālā seksa, bet tas nav saistīts ar grūtniecības termiņu, bet gan ar sievietes kopējo veselības un komforta stāvokli. Šis jautājums ir jāizrunā ar ārstu un jāpārliecinās, ka sieviete drīkst attiecīgajā grūtniecības periodā ar seksu nodarboties (un lielākā daļa patiesi drīkst).

Mīts Nr.3 – Sekss izsauc priekšlaicīgas dzemdības

Starp dzemdībām un seksu nav nekādas tiešas saistības (vismaz nav pierādīta). Nav svarīgi, cik daudz grūtniecības laikā sieviete ar seksu nodarbojas, jo dzemdības notiek tikai tad, kad tām ir gatava sieviete un viņas bērniņš.

Pēdējās grūtniecības nedēļās nebūtu ieteicams nodarboties ar pārāk aktīvu seksu, bet šajā laikā vispār sievietei nav ieteicams piepūlēties. Ar mierīgu un lēnu seksu var nodarboties līdz pat pašām dzemdībām. Tas neko nemainīs, tikai uzlabos sievietes un vīrieša attiecības.

Mīts Nr.4 – Grūtniecības laikā arī ir jāizmanto prezervatīvs

Apaugļoties otrreiz noteikti neizdosies, tāpēc papildus izsargāšanās noteikti nebūs nepieciešama. Cita runa ir, ja sieviete satiekas ar jaunu vīrieti vai esošajam atklāj kādas infekcijas slimības. Tādos gadījumos gan prezervatīvs ir nepieciešams vienmēr.

Mīts Nr.5 – Grūtniecības laikā seksa nebūs vispār

Ja nav nekādu ārstu izteiktu ierobežojumu, tad nav nekā, kas ierobežotu sievieti un vīrieti gūt baudu. Bet tikai tad, ja sieviete to vēlas, jo grūtniecības laikā libido līmenis var pazemināties tik ļoti, ka seksu negribas vispār. Tas viss hormonālo izmaiņu dēļ. Bet, ja ir tieši otrādi, un seksu gribas vairāk, tad par to nav jāpārdzīvo. Ir jāļaujas!

 

Avots: Lifehacker.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.