-0.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Septiņi cilvēku tipi, no kuriem būtu jāizvairās grūtniecības laikā

 

Pregnant woman using cell phone to stay in touch with friends and family by photoalto on 500px.com

Līdz ar jaunu spēku, kas tev rodas, iestājoties grūtniecībai, nāk arī trauslums. Šis trauslums daudzos veidos ir dāvana, jo ļauj tev spēcīgāk uztvert mīlestību. Taču daudzās dzīves situācijās nākas saskarties arī ar negatīvismu un uzmācību vārdu, rīcības un emociju formā.

Lai tu varētu būt droša par to, ka tava grūtniecība noris mierīgi un ir pozitīvas gaisotnes apvīta, zemāk ir apkopoti septiņi cilvēku tipi, no kuriem labāk būtu izvairīties:

Sievietes, kuras stāsta šausmīgus grūtnieču/dzemdību stāstiņus. Tu noteikti pati jau esi par dažādām šausmām aizdomājusies, tāpēc lieki atgādinājumi tev noteikti nav vajadzīgi. Ja kāds grib tev pastāstīt kārtējo stāstiņu, pārtrauc viņu un pajautā, vai tas stāsts ir prieku vai bailes raisošs. Ja bailīgs, tad lūdz to pastāstīt tad, kad tavas dzemdības jau būs garām.

Ārsti, kuri saka, ka tu to nespēsi. Tev šie teksti nav vajadzīgi. Tu vēlies sev līdzās ārstu, kurš tev atgādinās par pozitīvajiem dzemdību un grūtniecības aspektiem, nevis ieviesīs tevī bailes un šaubas. Pat, ja tev ir kādi sarežģījumi, tas nenozīmē, ka par tiem ir katru reizi jāatgādina. Ir jānomierinās un jācer uz labāko!

Iekšējā balss, kas saka, ka tu to nespēsi. No šī „cilvēka” atvadīties ir visgrūtāk. Jā, tava iekšējā balss ir bijusi tev līdzās visu mūžu, bet tas nenozīmē, ka to nevar apklusināt. Beidz domāt par visām šausmām, ko citi tev stāsta vai, ko tu esi lasījusi. Noskaņo sevi pozitīvāk.

Cilvēki, kuri saka, kā tev būtu jādzemdē. Šie cilvēki ir apmierināti ar savu izvēli, un vēlas to apstiprināt ar to, ka tu izdarīsi tādu pašu izvēli. Protams, ja domas un viedokļi sakrīt, tad viss ir kārtībā. Bet, ja, nē, tu vari vienkārši pateikt, ka zini, ko un kā vēlies darīt. Komunicē ar cilvēkiem, kurus tu interesē vairāk, nekā tas, kā tu dzemdēsi.

Draugi, ar kuriem tu nejūties droši. Sargā sevi un savu sirdi, jo grūtniecība nav viegls laiks, ne fiziski, ne emocionāli. Ja tev šķiet, ka draugi nepriecājas par tavu grūtniecību, distancējies no viņiem. Vismaz uz kādu laiku. Dalies savos iespaidos ar tiem, kuriem rūp tu un tav bērniņš.

Tava mamma vai vīra mamma. Šie varbūt ir tev ļoti tuvi cilvēki, bet viņas var būt pārlieku uzmācīgas. Mammas tādas ir – viņas vienmēr domā, ka zina labāk un vairāk, tāpēc izrīko tevi, neļaujot tev pašai pieņemt lēmumus un dzīvot savu dzīvi. Ja tu jūti, ka uzstājība ir pārāk liela, ieturi nelielu distanci un liec viņām noprast, ka tu esi pieaugusi sieviete (drīz māte), un pati zini, kas tavam bērniņam ir vajadzīgs.

Cilvēki, kuri apskauž tavu grūtniecību. Noteikti tavā dzīvē ir kāda sieviete, kura ļoti vēlas bērniņu, bet viņai neizdodas pie tāda tikt. Protams, tev nav viņas visas jāizslēdz no savas dzīves, bet, ja viņas tevi „smacē” un liek justies vainīgai par to, ka esi stāvoklī, tiec no viņām vaļā. Vismaz uz laiku. Tev ir tiesības būt laimīgai un priecāties par savu grūtniecību!

 

Avots: Yourtango.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.