Foto: Sovkusom.ru

Ko darīt, ja negaidīti ir ieradušies ciemiņi, bet viņus nav, ar ko pacienāt? Tādos gadījumos glābs šī recepte. Mīklas pagatavošana aizņem vien piecas minūtes, bet laikā, kamēr kūka cepas, var sirsnīgi papļāpāt un iedzert tēju.

Sastāvdaļas:

2 olas, 1 glāze cukura, 100 g sviesta, ½ glāze krējuma, 200 g iebiezinātā piena, šķipsniņa sāls, 1 tējkarote sodas, 2 glāzes miltu, 1 tējkarote etiķa, 50 g valriekstu.

Pagatavošana:

  • Ar miksera palīdzību sakul olas un cukuru.
  • Pievieno mīkstu sviestu, krējumu, iebiezināto pienu un sāli. Visu kārtīgi samaisa.
  • Atsevišķā traukā samaisa miltus un sodu, un iesijā galvenajā masā.
  • Visu uzmanīgi apmaisa vispirms ar karoti, pēc tam ar mikseri.
  • Pievieno 9% etiķi un vēlreiz apmaisa.
  • Apsmērē ar sviestu cemapformu un ielej tajā kūkas masu. Izlīdzini.
  • Cep krāsnī 180 grādu temperatūrā 40-45 minūtes.
  • Kad kūka gatava, izmanīgi izņem to no formas (vieglāk ir apgāzt uz dēlīša) un apsmērē virsu ar iebiezināto pienu.
  • Rotā ar sasmalcinātiem riekstiem (vai ogām).

 

Labu apetīti!

 
Nav komentāru

Atstāt komentāru

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2019

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?