0.6 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Un cilvēki tam tic: Seši mīti par seksu pēc dzemdībām

 

Husband wrapping arms around pregnant wife, side view by photoalto on 500px.com

Tēmas, kas saistītas ar grūtniecību un dzemdībām, apvij daudz šausminošu mītu. Daļa no tiem ir tieši par seksu. Bet patiesībā viss nav tik šausmīgi, kā varētu šķist. Kādi ir mīti par seksu pēc dzemdībām?

Mīts Nr.1 – Viss izstaipīsies

Šis laikam ir viens no populārākajiem mītiem. Rodas sajūta, ka tiek runāts par “spaini”, kurā brīvi karāsies loceklis. Jā, sievietes dzimumorgāni izstaipās, lai varētu laist pasaulē bērnu. Taču pēc dzemdībām process ir pretējs – muskuļi atjauno savu iepriekšējo stāvokli.

Uzreiz pēc dzemdībām ar seksu nodarboties nedrīkst, bet līdz tam brīdim, kad drīkst, viss jau ir atgriezies iepriekšējā stāvoklī.

Dažreiz muskuļi pēc dzemdībām ilgi neatgriežas savā ierastajā stāvoklī, bet tad palīdz vai nu speciāli vingrinājumi, vai nu ķirurģiska iejaukšanās. Bet tā nav vispārpieņemta norma.

Mīts Nr.2 – Seksa nebūs ļoti ilgi

Ideja par to, kas ir ilgi, katram ir sava, bet standarta atkopšanās laiks pēc dzemdībām ir četras līdz sešas nedēļas. Parasti šajā laikā ārsti iesaka paņemt pauzi, lai organisms varētu „atjēgties”. Kādai šis process notiek arī ātrāk.

Bet vispār mēnesi/ pusotru pēc dzemdībām sievietei ir jāapmeklē ginokologs, kurš arī spēs pateikt, vai viss ir kārtībā un vai var atsākt nodarboties ar seksu.

Mīts Nr.3 – Partneris kļūs nepievilcīgs

Runa nav tikai par sievietes formām. Runā, ka vīrieši pārstāj gribēt seksu tāpēc, ka:

  • Sieviete neatgūs savu fizisko pievilcību;
  • Sieviete kļūst par viņa bērnu māti, nevis mīļāko;
  • Vīrietis ierauga savu sievu dzemdībās un uz visiem laikiem zaudē pret viņu seksuālo interesi;
  • Sievieti pašu neinteresē sekss, jo viņa pilnībā pārslēdzas uz rūpēšanos par bērnu.

Būtībā, visas augstāk aprakstītās problēmas eksistē, bet intereses zudums ir tikai citu attiecību problēmu sekas. Atrisināsiet tās, atgriezīsies arī sekss.

Mīts Nr.4- Sāpēs

Šis ir tikai daļējs mīts. Daudzas sievietes baidās no sāpēm, it īpaši, ja dzemdības bija smagas un uz dzimumorgāniem ir liktas šuves.

Lielākajā daļā gadījumu šuves labi sadzīst 4-6 nedēļu laikā, bet nepatīkamas sajūtas seksa laikā var būt – baiļu dēļ, nepietiekamas uzbudinātības dēļ, slīdamības trūkuma dēļ…

Ja organisma atkopšanās process ir bijis veiksmīgs, tad visas problēmas var atrisināt ar labu priekšspēli, lubrikantu un lēnu, mierīgu pieeju procesam.

Mīts Nr.5 – Sekss kļūs par retu parādību

Vēl viens daļējais mīts. Sekss patiesi var kļūt retāks, jo mazs bērns un neizgulēšanās neraisa seksuālo apetīti. Problēma nav seksā, bet gan nogurumā vai pēcdzemdību depresijā. Banālā patiesība: kad piedzimst bērns, partneri nedrīkst aizmirst cits par citu.

Nopērc to, kas palīdzēs rūpēties par bērnu, izmet to, kas traucē, sadaliet pienākumus un nemēģiniet paveikt visus uzdevumus, kas pasaulē ir atrodami.

Neviens neteica, ka būs viegli, bet arī grūti nebūs vienmēr. Ir jāiemācās sadalīt laiku un rast spēkus tuvībai ar savu mīļoto.

Mīts Nr.6 – Var neizsargāties

Dažos gadījumos, kad sieviete baro bērnu ar krūti, viņai nenotiek ovulācija, un tas nozīmē, ka viņa nevar palikt stāvoklī. Bet tas nenozīmē, ka nevajadzētu izsargāties. Nekad nevar zināt, kad organisms izdomās, ka ir pienācis laiks „ieslēgt ciklu”. Pavisam vienkārši var gadīties „iekrist” tieši tajā pirmajā ovulācijā. Tā kā, izsargāties vajag visu laiku (ja vien negribat vēl vienu bērnu).

 

Avots: Lifehacker.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.