15.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Cik bieži tu mazgā savu gultas veļu? Fakts par spilvendrānām pārsteidz!

 

Caucasian girl sleeping in bed by Gable Denims on 500px.com

Cik bieži tu maini savu gultas veļu? Reizi nedēļā? Reizi divās? Varbūt pat trijās? Kādā pētījumā Lielbritānijā tika noskaidrots, ka tikai 35 procenti cilvēku gultas veļu maina reizi nedēļā, bet katrs desmitais atzinās, ka nedara to biežāk kā reizi mēnesī.

Austrālijas “tīrības guru” Shannon Lush atklāja, ka normālā gadījumā (ja tu ej dušā reizi dienā) gultas veļa būtu jāmaina reizi nedēļā, bet spilvendrānas reizi divās dienās. “Spilvendrāna regulāri nonāk saskarē ar tavu seju, un tavi mati satur daudz vairāk netīrumu, nekā tavs ķermenis. Tā ir kā grīdas birste, kas sevī savāc visus putekļus,” piebilst Shannon.

“Lielākā daļa cilvēku spilvendrānas nemazgā pietiekami bieži, un tas ir nepareizi. Tā sevī uzkrāj atmirušās ādas šūnas, un tieši tas ir iemesls, kāpēc uz ādas veidojas melnie punktiņi.”

Ar spilveniem ir cits stāsts. Spilvenus, uz kuriem ikdienā tiek gulēts, būtu jāmazgā pāris reizes gadā. Labs variants, kā to būtu darīt, ir to stampāšana ar kājām: vienkārši ieliec spilvenu vannā, piepildi vannu ar ūdeni (aptuveni +37 grādos) un pievieno mazgāšanas līdzekli. Tad kāp iekšā vannā un ar tīrām kājām mīņājies pa spilvenu. Kad tas izdarīts, atkārto visu procedūru no jauna. Pēc tam vienkārši izspied cik vien daudz ūdens vari un liec žāvēties U burta formā.

 

Avots: Dailymail.co.uk

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.