8.2 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Deviņas prasmes, kas attiecībās ir daudz svarīgākas par ārējo izskatu

 

happy couple drinking hot tea outdoor on cozy warm walk by Maria Kovalevskaya on 500px.com

Mūsdienās visi ir tik apmāti ar savu ārējo izskatu: tievēt un sauļoties, atbilst ideāliem, izvēlēties apģērbu, lai noslēptu nepilnības… Un tas viss ir kam? Sev? Potenciālajiem partneriem? Mēs zinām, ka ir vismaz 10 īpašības, kura spiesaista vairāk, nekā ārējais izskats. Un, kas nav mazāk svarīgi, palīdz saglabāt attiecības un padarīt cilvēkus laimīgākus!

Prasme klausīties. Runāt mīl un prot gandrīz visi, bet klausīties – ne visai. Ja tu kaut reizi esi komunicējusi ar tādu cilvēku, tu zināsi, par ko es runāju. Kā attīstīt spēju klausīties? Centies koncentrēties uz to, ko saka tavs partneris un nenovērs savas domas. Rodi interesi par to, ko viņš runā, bet, ja galīgi nesanāk, tad, kāpēc vispār runāt?

Prasme būt spontānam. Ir cilvēki, kas dievina spontānu rīcību, bet ir arī tādi, kas dod priekšroku stabilitātei un drošībai. Jebkurā gadījumā, bet kripatiņas spontanitātes, fantāzijas un negaidītas rīcības, dzīvot būs garlaicīgi.  Kā sevī attīstīt šo prasmi? Biežāk ieklausies sevī, ko vēlies tu. Kas ir tāds, ko neesi darījusi, bet ļoti gribētos? Pagaidām nav svarīgi, novērtēs partneris tavus centienus vai, nē. Galvenais, lai tev vispār rodas kaut kādas vēlmes.

Darīt kaut ko labi. Nav svarīgi, kas tā ir par prasmi – labi vadīt auto, spēlēt ģitāru vai tekoši runāt četrās valodās. Cilvēkus vienmēr sajūsmina īpašas prasmes, lai arī kādas tās būtu. Kā iemācīties? Vienkārši atrodi, kas tevi interesē, un centies šo prasmi attīstīt.

Spēja būt pašpietiekamam un apmierinātam ar pasauli. Cilvēki, kuri ir apmierināti ar to, kas viņiem ir, ir daudz pievilcīgāki par tiem, kuri regulāri sūdzās un mokās ar domām par to, kas viņiem trūkst. Ja tu esi apmierināta ar savu vizuālo tēlu, tu arī izskaties labāk. Kā iemācīties novērtēt? Jā, tas nav tik vienkārši, bet ir iespējams. Iesākumā ir jābeidz salīdzināt sevi ar citiem, pēc tam jāatrod, kas tavā dzīvē ir labs un jāsāk to novērtēt.

Būt patiesam. Var bezgalīgi ilgi izdomāt sev viltus tēlus, tēlot un pat tajos iedzīvoties, bet cilvēki tāpat to atpazīs. Cilvēki novērtē patiesumu. Nē, tas nenozīmē, ka tev ir jābūt pavisam vienkāršai un pelēkai. Vienkārši noliec malā to masku, saproti, kāpēc to vispār valkā un izvērtē savas attiecības ar sevi.

Spēja rast kompromisu. Spēja rast kompromisu un vēlme to atrast, ir pazīme, kas liecina par to, ka cilvēks ir gatavs ilgām un laimīgām attiecībām. Ja tu nemeklē kompromisus un liec savam partnerim tev it visā piekāpties, tas nozīmē, ka tu viņu necieni, un drīz viņam tas arī apniks. Ko darīt? Vienmēr iztēlojies sevi otra cilvēka vietā. Piemēram, tu strādā mājās un vakarā gribi iziet pastaigā, bet partneris visu dienu stāv kājās. Domā viņš gribēs vēl pastaigāties? Diez vai. Vienmēr padomā, kā jūtas otrs cilvēks.

Rūpes. Gandrīz visiem cilvēkiem patīk, ka par viņiem rūpējas. Tā ir iespēja bez vārdu palīdzības pateikt „es tevi mīlu”. Kā iemācīties to darīt? Ja tu esi radusi domāt tikai par sevi, būs grūti sākt rūpēties par citiem. Bet, ja tu ar maigumu izturēsies pret cilvēku, nebūs grūti izdomāt, kā viņam palīdzēt un pārsteigt.

Humora izjūta. Jautri cilvēki patīk visiem – viņi ir uzlādēti ar pozitīvu enerģiju, kā arī ir patīkami uzturēties viņiem blakus. Vispār, humora izjūta piemīt visiem, bet ne visiem tā sakrīt – smieklīgas šķiet dažādas lietas. Kā attīstīt humora izjūtu? Nekā. Tev tā jau ir, vienkārši varbūt tu kautrējies jokot mazpazīstamu cilvēku klātbūtnē vai uzskati, ka tavi joki ir dīvaini. Tas nav svarīgi. Ja tu nekautrējies būt tu pati, cilvēki pieņem tevi tādu, kāda tu esi.

Spēja būt stipram. Tas tiek novērtēts ne tikai vīriešos, bet arī sievietēs. Neviens negrib sev blakus redzēt cilvēku, kas nevar tikt galā ar savām mazajām ikdienas problēmām, kur nu vēl atbalstīt citus. Kā attīstīt iekšējo spēku? Tas ir ilgs pašizaugsmes ceļš. Pārstāj žēloties, pieņem savas problēmas un meklē tām risinājumus.

 

Avots: Lifehacker.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.