8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Skaistas bildes dīvainās vietās: Fotogrāfes Gunitas Kļavas fotoprojekts

 

Kad cilvēks izlemj izmantot fotogrāfa pakalpojumus, viņa galvā lidinās daudz jautājumu – Vai ir vajadzīga iepriekšēja pieredze? Vai uz fotosesiju ir jāpucējas? Cik ilgi notiks? Cik maksā? Kur notiks fotogrāfēšanās? Bieži vien tieši par pēdējo jautājumu izvēršas plašākās diskusijas, jo cilvēks vienkārši grib „skaistu vietu, kur sanāks skaistas bildes”. Tāpēc fotogrāfe Gunita Kļava ir izveidojusi nelielu fotoprojektu, kurā pierāda, ka fotosesijas vietai ne vienmēr ir tā lielākā nozīme.

„Es vēlos cilvēkiem parādīt, ka skaistas bildes top arī visneiedomājamākajās vietās. Protams, cilvēkiem skaistas vietas ir sirdij tīkamas. Viņi domā, ka skaistā vietā varēs uzņemt skaistākās bildes, un viņš pats tajās izskatīsies labāk, izteiksmīgāk un laimīgāk. Bet mana pieredze rāda, ka skaista vieta nav noteicošais, tāpēc arī vēlējos izveidot šādu fotogrāfiju izlasi,” skaidro autore.

Fotogrāfe piebilst, ka zina, kas ir jādara, lai arī dīvainās un ne visai acij tīkamās vietās spētu radīt brīnumainas fotogrāfijas. Viņa vienkārši zina, kā viss izskatīsies caur kameras aci. „Parasti klientus ir grūti pārliecināt fotogrāfēties tādās vietās, un ne visi tā uzreiz to var pieņemt, bet, saņemot rezultātu, visi parasti ir priecīgi. Jāatzīst, ka biežāk pa šādām vietām es „ložņāju” fotosesijās, kurās veidoju visu tēlu – gan stilu, gan matus, gan grimu. Tad es varu nekautrēties par to, ko modeles domās par vietas izvēli.”

Vēl fotogrāfe skaidro, ka svarīgākais, lai bildes „dīvainās” vietās izdotos, ir labs apgaismojums, uzticēšanās fotogrāfam un labs garastāvoklis. „Cilvēkiem vairāk vajadzētu ļauties eksperimentiem, mēģināt kaut ko jaunu un neierastu, jo tie, kas atbalsta trakās idejas, bieži vien gūst labākās bildes un emocijas!” tā Gunita.

Fotogrāfijās ir redzams, ka autore savu darbu veic patiesi kvalitatīvi, un nezinātājs pat nepamanītu, ka bildes tapušas vietās, kurām daudzi ikdienā staigā garām un nepievērš ne mazāko uzmanību. Skaistumu ir visur, ir tikai jāprot to saskatīt!

Citus fotogrāfes Gunitas Kļavas darbus var apskatīt viņas Facebook lapā “Gunita Kļava Photography” .

 

Tekstu sagatavoja: Diāna Špoģe

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.