1.4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Par ilgstošām attiecībām: Vai tu esi precību materiāls?

 

 

Ir daudz veidu, kā noskaidrot, kad būtu īstais laiks precēties. Tu varētu saprast, ka bioloģiskais pulkstenis tikšķ, saņemt mājienu no mammas vai saprast, ka līgavas māsu dienas ir beigušās, un tu esi palikusi vienīgā, kas vēl nav apprecējusies. Lai gan šie ir tādi acīmredzami iemesli, emocionāli tu varētu arī nebūt gatava. Pirms tu sper šo nozīmīgo soli, pārliecinies, ka tu esi pārbaudījusi šos kritērijus:

Tu jūties labi arī vienatnē

Tu nebūsi gatava laulībai, ja tu nespēj pavadīt laiku vienatnē ar sevi. Ir svarīgi mīlēt sevi un savu kompāniju, pirms tu to dali ar kādu citu. Pašai ar sevi tev ir ilgākās attiecības, un tev ir jābūt gatavai ielaist tajās trešo personu.

Tu zini, ka tas nav tikai par kāzām

Kad tu iedomājies par precībām, tu iedomājies laulību dzīvi, nevis pašas kāzas. Tu esi vairāk domājusi par vīrieti, ar kuru pavadīsi kopā visu savu dzīvi, nevis kleitu, kuru uzvilksi kāzu dienā. Kāzas beigsies pēc pāris stundām, bet laulība ilgs gadiem (cerams).

Tu esi finansiāli stabila

Tu dzīvo savu dzīvi, tērējot savus līdzekļus. Tu nemeklē vīru, kurš būs tavs otrais ienākumu avots. Laulībai būtu jābūt saistītai ar mīlestību, nevis naudas maku.

Tu proti sadzīvot

Varbūt tas ir tāpēc, ka dalīji istabu ar brāļiem/māsām vai vairākus gadus dzīvoji kopmītnē, bet tu zini, kā sadzīvot ar citiem. Dalīt mājokli, istabu un gultu ar kādu citu? Jā, tu esi tam gatava.

Tu esi tikusi pāri vecajam

Tu nesatraucies, kad nejauši uz ielas satiec savu bijušo vai nedomā par to puisi, kurš tev patika vidusskolas laikā. Tu esi pilnībā atstājusi savas pagātnes attiecības pagātnē, un tevi pat īsti neinteresē, kas notiek viņu dzīvē. Viņi dzīvo pagātnē, bet tu skaties nākotnē.

Tu proti cīnīties

Nē, nē, ne jau ar dūrēm. Tu proti komunicēt un aizstāvēt savu viedokli, kad tas ir nepieciešams. Tu neatstāj neatrisinātus konfliktus un nekaunies no savām domām. Tu esi pieaudzis cilvēks, kurš apzinās situāciju un izturās pret to ar cieņu.

Tu novērtē mīlestību

Lai gan tā nav tavas dzīves prioritāte, tu novērtē mīlestību un vēlies to atrast. Tu novērtē mīlestību, kas ir ap tevi un ar nepacietību gaidi brīdi, kad tā atnāks arī līdz tevīm un aizvedīs pie altāra.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.