2.3 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Dzīvē noderēs: Padomi tiem, kam šobrīd ap 30

 

Photographer by David Charouz on 500px.com

Kas var būt labāks kā mācīšanās no cilvēkiem, kas jau ir pieredzējuši to, kam ejam cauri? Mācīšanās no citu kļūdām ir daudz nesāpīgāka nekā no savējām. Piedāvājam apkopojumu par lietām, kuru darīšanu vai nedarīšanu nožēlo četrdesmitgadnieki, kad viņi bija desmit gadus jaunāki.

Velti laiku vecākiem!

Viena no lietām, ko daudzi cilvēki nožēlo, kad viņi bijuši trīsdesmitgadnieki, ir kopā ar vecākiem nepavadītais laiks, jo tad viņi vēl ir pietiekoši jauni, lai iesaistītos interesantās aktivitātēs.

Vienkārši prieki, piemēram, pastaigas, ceļošana vai pat vienkārša saruna, var kļūt nepieejamāki, kad jūsu vecākiem būs lielāks vecums.

Neliec (vienmēr) darbu pirmajā vietā!

Esot trīsdesmitgadnieka vecumposmā, paturi prātā: ja vienmēr liksi darbu pirmajā vietā, tu to vēlāk nožēlosi. Pavadi laiku ar cilvēkiem, kurus mīli, jo tie ir vērtīgi mirkļi, kurus tu nevari nopirkt par naudu vai kāpjot pa karjeras kāpnēm.

Tiecies tikai ar patīkamiem cilvēkiem!

Tu domājāt, ka negatīvi cilvēki būs pazuduši no tavas dzīves, kad būsi trīsdesmitgadnieks. Nē, daži vēl ir ap tevi, tādēļ netērē tiem laiku. Uzmanies no cilvēkiem, kas neliek tev justies labi “savā ādā” un izvērtē attiecības ar viņiem.

Aizmirsti frāzi “esmu par vecu!”

“Esmu tam par vecu,” tā varbūt ir viena no biežākajām frāzēm, ko lieto savā vecumā. Bet tu neesi! Tam piekritīs arī piecdesmitgadnieki un sešdesmitgadnieki. Izmanto iespējas, dzīvo un izbaudi dzīvi un to, cik jauna esi!

Liec sevi pirmajā vietā

Varbūt tu liec savā dzīvē pirmajā vietā citus, nevis sevi. Atmet šo paradumu! Apzinies, ka, liekot sevi pirmajā vietā, viss pārējais nostāsies savās vietās. Gan zīle rokā, gan mednis kokā būs iegūts!

Rūpējies par savu ķermeni!

Tas ir neliels paradokss – tu saki, ka esi par vecu kaut kam, bet joprojām turpini uzturēt nepareizus ieradumus. Starp šādiem grēkiem ir, piemēram, neveselīga ātro uzkodu ēšana un ķermeņa nenodarbināšana. Šos paradumus ir grūtāk atmest, bet rūpējies pareizi par savu ķermeni uzreiz, un tad arī vēlāk nebūs jācīnās ar sekām.

Izmanto iespējas!

Varbūt tu esi pārāk uzmanīga šajā vecumā un, iespējams, iepriekšminētie “kam vajadzētu būt” ir tie, kas tevi attur. Tomēr riskē un dzīvo ar pilnu krūti!

Krāj, investē, domā par nākotni!

Tā ir liela, jo liela nožēla, kuru sev līdzi nes daudzi trīsdesmitgadnieki. Ja sāksi iekrāt ātrāk, gūsi vairāk labuma, kad dosies pensijā. Un, ja tu nepārstāsi uzkrāt un investēt savā trīsdesmitgadnieka laikaposmā, tev būs lielākas iespējas doties pensijā tajā vecumā, kurā vēlies to darīt.

Ļaujies ceļošanas priekam

Pasaule ir tavā priekšā, tāpēc ļaujies ceļošanas piedzīvojumam. Neatliec to visu – kad kļūsi vecāka, būs grūtāk atrast laiku ceļošanai.

Pārāk daudz rūpju par to, ko domā citi

Izskatās, ka pie šīs lietas esam vainīgi jebkurā vecumā. Netērē vairāk laikam šim nederīgajam paradumam. Pārtrauc investēt laiku un enerģiju, domājot par to, ko domā cilvēki, kam ir vienalga, ko domā tu. Tie, kam esi svarīga, pieņems tevi tādu kāda esi.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.