4.5 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Ūdens ar citronu – kāpēc tas ir jāiekļauj ikdienas uzturā?

 

Homemade Refreshing Yellow Lemonade by Brent Hofacker on 500px.com

Šī veselīgā dzēriena pagatavošana aizņem vien pāris sekundes, bet labums no tā tavā organismā saglabājas vēl ilgu laiku. Kāpēc citronūdens ir labs?

Palīdz notievēt. Cilvēki nereti jauc bada sajūtu ar slāpēm, tāpēc roka ātrāk stiepjas pēc ēdiena, nevis glāzes ūdens. To var labot ar citronūdeni, jo citrona sula satur pektīnu, kas lieliski remdē bada sajūtu.

Stiprina imunitāti. Citronā ir liels daudzums C vitamīna. Tas pasargā organismu pret baktērijām un vīrusiem, kā arī mazina stresu, stimulē smadzeņu darbību un regulē asinsspiedienu.

Regulē skābuma līmeni. Kad produkts tiek sagremots kuņģī, tas izdala vai nu skābi, vai sārmu. Ja skābes ir vairāk, tā traucē šūnu dabiskajai atjaunotnei un vielmaiņai. Lai tā nenotiktu, speciālisti iesaka ievērot līdzsvaru dažādu produktu lietošanā un dzert ūdeni ar citronu.

Attīra organismu. Ūdenim ar citronu piemīt maigas urīndzenošas īpašības, tas veicina ātru organisma attīrīšanos, nekairinot urīnceļus.

Uzlabo gremošanu. Izdzerot šādu veselības eliksīru 10-15 minūtes pirms ēšanas, jūs sagatavosiet kuņģi gaidāmajam darbiņam – nebūs problēmu ar dabisku skābju izdalīšanos.

Uzlabo ādas stāvokli. Pirmkārt, ūdens novērš ādas sausumu un baro to “no iekšpuses”. Otrkārt, vitamīns C veicina tumšo plankumu pazušanu un samazina grumbas, jo izvada no asinīm toksīnus.

Novērš atūdeņošanos.  Dienas gaitā elpojot, svīstot, čurājot mēs patērējam aptuveni desmit glāzes šķidruma. To ir nepieciešams atjaunot! Atūdeņošanās var izraisīt galvassāpes, muskuļu spazmas un padarīt mūs ātri aizkaitināmus. Lai tā nenotiktu, dzer ūdeni ar citronu!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.