10 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

10 iemesli, kāpēc tu nekad nebūsi bagāta

 

People celebrating on a yacht by fabio formaggio on 500px.com

Tu sāc lasīt un domā, ka tas viss nav par tevi. Iespējams, ka tu esi finansiāli veiksmīga. Tikai, vai tas ir tavs nopelns? Tu vari būt pārliecināta, ka neviens no šiem iemesliem rīt neizspēlēs ar tevi ļaunu joku?

Tu žēlojies vai sapņo, bet nedari. Cik var stāstīt citiem par to, kāpēc tev kaut kas nesanāk? Tu patiesi domā, ka tas kādu interesē? Ja gribi mainīt darbu, tad dari to. Atrodi, kur tev maksās vairāk, un kabinetā atmosfēra būs patīkamāka.

Tu aizmirsi, ko nozīmē mācīties. Atceries, kā tev patika taisīt manikīru sev un draudzenēm? Jā, kādu reizi neizdevās pārāk labi, bet tev tāpat patika to darīt. Bet tagad? Tagad tev ir slinkums pat sev nagus nolakot. Aizej uz salonu, samaksā lielu naudu un staigā ar skaistiem nadziņiem. Labāk atvēli sev vakarā stundiņu laika, lai pati manikīru uztaisītu. Atsvaidzināsi prasmes un ietaupīsi līdzekļus.

Jūsu ģimenē strādā tikai vīrs. Tu uzskati, ka vīrietim ir jāstrādā, bet sievietei jārūpējas par mājas darbiem? Tad nevajag sūdzēties, ka nekur nevarat atļauties aizbraukt. Ja lielākā daļa vīra algas nonāk obligātajos maksājumos un pārtikas iegādē, tad nevajag pārdzīvot par to, ka jums nepaliek citiem tēriņiem. Sāc pati strādāt, un tu manīsi, kā uzrodas brīvi līdzekļi gan jaunai kleitai, gan ceļojumam.

Tev apkārt ir daudz neveiksminieku. Paraugies apkārt. Kādi cilvēki tur ir? Vīrs, kas pēc darba tikai sēž pie televizora; kolēģi, kas visu dienu čīkst par to, ka ir noguruši un negrib strādāt; kaimiņš, kas visu laiku dzer un kliedz uz savu suni. Kamēr tu esi šiem cilvēkiem līdzīga, tu neesi drauds. Bet, tiklīdz tu sāc kļūt labāka, tu tiec vilkta atpakaļ.

Tu nenovērtē to, kas tev ir. Pastāsti, kā var nobeigt ledusskapi trīs gadu laikā? Var, ja par to nerūpējas. Cik reižu tu aiz tā slaucīji putekļus? Cik reižu izmazgāji iekšā? Tu nopirki jaunu telefonu? Jaunāko modeli? Forši! Pirmajā nedēļā tas nokrita uz zemes un ekrāns sabojājās? Kāpēc nenopirki vāciņu? Domāji, ka nevajadzēs? Nu, tad staigā ar sabojātu jaunāko telefona modeli.

Tu tērē nevajadzīgām lietām. Padomā, cik daudz draņķu tu ikdienā pērc. Cigaretes, čipsi, lēts vīns. Mēneša laikā tas pārvēršas diezgan lielā naudas summā, kuru tu būtu varējusi ieguldīt kaut kur citur.

Tu neplāno. Katru gadu tev ir problēmas ar atpūtu. Ceļojums uz ārzemēm, par kuru tu sapņoji visu gadu, nesanāks. Iemesls vienmēr ir viens – nauda. Rezultātā tu visas brīvdienas pavadi dzīvoklī. Atliec no katras algas 5% un būs tev pēc gada brauciens.

Tu negribi neko mainīt. Varbūt tevi viss apmierina? Apmierina dzīvot no algas līdz algai? Nu ja, tu taču tā esi pieradusi. Tu esi savā komforta zonā. Bet jebkuras pārmaiņas prasa piepūli, jebkuras pārmaiņas ir kaut kas nezināms. Tāpēc vieglāk ir palikt tur, kur esi.

Ja tu tiešām gribi kļūt bagātāka gan finansiāli, gan morāli, tad maini sevi!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.