14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Darba dienas vidus krīze: 5 efektīvi veidi, kā atjaunot spēkus

 

Vai tu kādreiz esi jutusi enerģijas kritumu darba dienas vidū? Visbiežāk tas notiek tieši pusdienlaikā vai ap to. Kā gūt labumu no šī laika un ar jaunu enerģijas devu nostrādāt līdz vakaram?

Pastaigājies

Ja slinkums nav pienaglojis tevi pie krēsla, piecelies un izej ārā. Pastaigājies, pat, ja parka vietā blakus ir tāda pati biroja ēka. Pastaiga pavisam noteiki nāks par labu, jo tu varēsi “izvēdināt prātu”, novērst domas, ieelpot svaigu gaisu un pabaudīt dabīgo gaismu, kas birojos bieži vien ir ļoti trūcīgos daudzumos.

Paklausies mūziku

It īpaši, ja darba laikā tu nesēdi austiņās. Tikai izvēlies nevis atslābinošas melodijas, bet kaut ko pietiekami skaļu un ātru. Tad mūzika iekustina tavas smadzenes, acis pārstāj lipt ciet un varbūt tev pat gribēsies veikt kādu vingrinājumu vai sist ritmu ar kāju!

Paēd pusdienas

Iespējams, ka tu neesi nogurusi un negribi ēst. Tu vienkārši esi slikti ēdusi brokastis. Nevajag pataisīt sevi par darbaholiķi, kurš neatlaidīgi strādā. Pusdienu ēšana ir svarīga darba dienas daļa.

Atpūties

Daudzos uzņēmumos ir atpūtas stūrīši. Dodies tur, apsēdies un vienkārši aizver acis. Tas nekas, ka aizmigsi uz 20 minūtēm. Galvenais, lai tas neievelkas uz pāris stundām!

Apmeklē sporta zāli

Daudzi cilvēki tā dara! It īpaši, ja sporta zāle ir pavisam tuvu darbam. Kāpēc nosēdēt pusdienlaiku šaurā virtuvītē, ja var iziet pavingrot? Nevajag trakot! Sports noteikti atjaunos tavu mundrumu un dāvās enerģiju visai atlikušajai dienai.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.