12.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Pieci matu sakārtojumi, kuri nekad neiziet no modes

 

Ir tādi matu sakārtojumi, kuri nekad neiziet no modes. Izvēloties ideālo variantu savam stilam un sejas formai, tu vienmēr būsi stilīga.Piedāvājam klasisko piecinieku!

Cope

Daudzi šo matu sakārtojumu piedēvē balerīnām un skolotājām, bet tā noteikti nav taisnība. It īpaši pēdējā laikā, kad copei ir radīti ļoti daudz varianti – ar bizēm, nekārtīgā, augstā, zemā… Tas ir matu sakārtojums visām dzīves situācijām – atpūtai, darbam, svinīgam iznācienam.

Apaļas sejas īpašniecēm nevajadzētu taisīt pārāk ciešu copi, citādi seja šķitīs vēl apaļāka. Augstā cope vizuāli pagarina kaklu.

Piksi griezums

Šis matu griezums ienāca modē 20.gadsimta 60-tajos gados, un tas vēl joprojām regulāri rotā pasaulē slavenu (un arī vienkāršu) sieviešu galvu.

Ļoti īsi mati piestāv sievietēm, kurām ir šaura seja. Svarīga detaļa – skaists pakausis.

Taisni, gari mati

Gari, spīdīgi un veselīgi mati nekad no modes neizzūd. Garu matu īpašniece var būt sievišķīga un par sevi pārliecināta. Ar gariem matiem nekad nebūs garlaicīgi – tos var interesantā veidā krāsot, ieveidot un arī formas var būt dažādas.

Tādi mati piestāv visām sievietēm, galvenais, lai tie ir veselīgi.

Karē griezums/ bobs

Karē vai bobs – nosaukumi dažādi, bet ideja viena: mati garumā līdz zodam. Pēdējo sezonu laikā šis griezums ir īpaši populārs. Tā ir neizzūdoša klasika, kas sieviešu pasaulē ienāca 20.gadsimta 20-tajos gados.

Karē piestāv gan sievietēm ar taisniem matiem, gan ar viļņainiem. Piemērotākā sejas forma šim griezumam ir ovāla vai sirds. Apaļas sejas īpašniecēm labāk izvēlēties pagarināto karē, kas beidzas zem zoda līnijas.

Sprogas/ lokas

Radošā nekārtība uz galvas arī popularitāti nezaudē. Labākam efektam matiem ir jābūt nogrieztiem pakāpeniski.

Arī šī frizūra piestāv visām sievietēm. Atliek tikai piemeklēt ideālo garumu un formu. Jo apaļāka seja, jo garākiem jābūt matiem.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.