15.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Pieci vienkārši veidi, kā parādīt bērnam to, ka tu tiešām viņu mīli

 

Mēs visi zinām, ka ir svarīgi teikt, ka viņi ir mīlēti, taču rādīt to ir vēl svarīgāk. Un nekas nav jāsarežģī, jo bērni ir vienkāršas būtnes.

Ieklausies viņā

Nē, ne jau vienkārši māj ar galvu, kamēr dari kaut ko citu. Noliec malā telefonu, izslēdz televizoru, apsēdies kopā ar bērnu un veltī viņam nedalītu uzmanību.

Lūdz viņa viedokli

Ja tu domā, ka uzklausīšana ir vienkārša, tad sper nākamo soli – pajautā, ko viņš domā par kaut ko. Tu ļauj viņam izpausties, tādējādi liekot domāt, ka viņš un tas, kas ir sakāms, ir svarīgi.

Tad, kad tu iepazīsti bērna idejas, pieņēmumus un domas, tu vari dibināt ar viņu ciešākas un atklātākas attiecības.

Apskauj viņu

Apskāvienam piemīt daudz labu īpašību – omas uzlabošana, stresa mazināšana, pašvērtējuma paaugstināšana, uzticības un drošības sajūtas veicināšana. Lieliska dāvana bērnam, vai ne?

Pagatavo viņa mīļāko ēdienu

Nekas nesaka “es tevi mīlu” labāk par ēdienu. Kad tu jau sāc saprast, kas tavam bērnam patiesi garšo, nenoslinko un pagatavo viņam šo maltīti. Tās ir jaukas rūpes – silda sirdi un piepilda vēderu!

Pavadiet laiku divatā

Varat spēlēt galda spēles, dejot, gatavot ēst vai vest pastaigā suni. Nav svarīgi, ko jūs darāt. Svarīgāk ir tas, ka bērns jūt to, ka ir svarīgs un tava laika vērts.

Teikt “es tevi mīlu” ir svarīgi, bet parādīt to ir vēl svarīgāk.

Vairosim mīlestību!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.