10 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Dieviete.lv izgaršo: Pusdienu piedzīvojums vienā no labākajiem Latvijas restorāniem – “BIBLIOTĒKA №1 Restorāns”

 
Foto: Dieviete.lv

“BIBLIOTĒKA №1 Restorāns” atrodas skaistā Rīgas vietā, Vērmanes dārzā, kuram cauri un garām ikdienā iet un brauc daudz cilvēku.  Taču, kamēr ārā valda troksnis un rosība, restorānā mūs sagaida miers un gandrīz nemanāmas mūzikas skaņas.

Ieejot restorānā var apjaust to, ka ēka ir plaša un iespaidīga ne vien no ārpuses, bet arī iekšpusē. Augsti griesti, lielāki un mazāki galdiņi, plaukti ar grāmatām, ziedi un plaši logi.

Foto: Dieviete.lv

Par logiem – skats, kas paveras pa tiem, ir fantastisks. Kurš gan nevēlētos baudīt maltīti, raugoties uz parku? Vasarā tur zied puķes, rudenī kokos krāsojas lapas… Noteikti arī lietainā dienā skats ir baudāms!

Foto: Dieviete.lv

Ēdienu izvēli restorānā varētu vērtēt kā pietiekami plašu, interesi raisošu un visām gaumēm pieejamu. Ēdienkartē ir atrodami gan gaļas, gan zivs, gan veģetārie ēdieni. Arī desertu un vīnu izlase ir patīkama. Taču tai šoreiz lielu uzmanību nepievērsām.

Šajā reizē mēs izvēlējāmies nogaršot tieši pamatēdienus – pīles krūtiņu ar sīpolu marmelādi, ķirbju biezeni, marinētām datelēm un cigoriņu buljona mērci (22 eiro) un tunzivi ar paksoijām, sēnēm, marinētu daikonu, karameles piparu mērci, ponsu marinētu tapioku (30 eiro). Klāt bija arī melna kafija (4 eiro) un ūdens (3 eiro), un kopā tas viss mums izmaksāja 59 eiro. 

Pīles krūtiņa/ Foto: Dieviete.lv

Jāatzīst, ka porcijas izskatījās tikpat labi, cik garšoja. Patīkamu iespaidu radīja tumšie šķīvji, jo uz tiem ēdiens un tā krāsas izcēlās vēl vairāk. Ēdiena garša bija piesātināta un rudens sezonai ļoti atbilstoša. Pat pēc restorāna apmeklējuma beigām gribējās pagremdēties atmiņās par lielisko pusdienu maltīti.

Tunzivs/ Foto: Dieviete.lv

Neraugoties uz vidējā latvieša maciņam ne visai draudzīgo cenu, restorāns ir vērtējams ar lielu „+” zīmi. Personāls ir laipns, atmosfēra mājīga, ēdiens baudāms – laiks restorānā “BIBLIOTĒKA №1 Restorāns” paskrien nemanot. Ja meklējat vietu, kur noslēpties no pilsētas steigas pilsētā, restorāns “BIBLIOTĒKA №1 Restorāns” būs tieši laikā!

 

Cieņā, Dieviete.lv redakcija

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.