1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Jūsu attiecībām nav nākotnes – pazīmes, kas par to liecina

 

Izrādās, ka iekļūt neveselīgās attiecībās ir ļoti viegli, taču viegli nav dzīvot ar pastāvīgu vilšanās sajūtu. Ja attiecības sagādā tev vienīgi vilšanos, labāk būtu vispār no tām atteikties, jo tālāk būs tikai trakāk, un nekāda labuma nebūs ne tev, ne partnerim.

Pastāv vairākas īpašības, bez kuru esamības jebkuras attiecības ir nolemtas neveiksmei. Aplūko sarakstu zemāk.

Atbalsta trūkums

Atbalsts ir ilgstošu attiecību pamats. Labs ir tas partneris, kurš pieņem tevi tādu, kāda tu esi, nevis mēģina pārveidot par kādu, kas tu neesi. Katram cilvēkam ir savi plusi un mīnusi, un tas ir jāsaprot. Partnerim nav jāmīl visas tavas negatīvās īpašības, taču viņam arī nav tevi jākritizē un jānosoda. Cieņa pret otra izvēlēm un atbalsts ir pilnībā pietiekami.

Līdzjūtības trūkums

Attiecībās nav tikai gaišie un pozitīvie mirkļi. Katrs no mums ikdienā sastopas ar stresa situācijām un problēmām. Labs partneris izrādīs līdzjūtību un mēģinās palīdzēt rast problēmām risinājumu, nevis dusmosies vai atgrūdīs tevi. Ja grūtā brīdī viņš atsakās tev palīdzēt un pat cenšas no tevis izvairīties, ir skaidrs, ka nekādas nopietnās attiecības jums nebūs.

Vientulība

Justies vientuļai ir normāli, ja tu neesi attiecībās. Ja tev jau ir partneris, bet vientulības sajūta neizzūd, tas ne par ko labu neliecina. Tu gribi aprunāties ar partneri, bet viņa nekad nav līdzās? Partneris necenšas uzmundrināt tevi pēc garas darba dienas? Partneris uz tavām emocijām neatbild ar to pašu? Ja tu atbildēji „jā”, tas nozīmē, ka attiecības nav dzīvot spējīgas.

Jūs neesat uz viena viļņa

Tavs partneris sapņo par pasaules apceļošanu un riskiem, bet tu vēlies precēties, iekārtot mājokli un dibināt ģimeni? Ja tev šķiet, ka jūsu intereses ir pilnīgi atšķirīgas, iespējams, jums ir jādodas katram uz savu pusi. Tā jūs vismaz viens otru nemocīsiet.

Vienpusēja attieksme

Ne visas attiecības sākas vienpusēji, taču daudzas par tādām kļūst laika gaitā. Veiksmīgās attiecībās abām iesaistītajām pusēm ir jāprot gan dot, gan saņemt vienlīdzīgi. Problēmas sākas, kad šis līdzsvars zūd. Ja viens no partneriem iegulda daudz spēku un rūpējas par attiecībām, bet otrs pat necenšas, ātri vien šādas attiecības izjuks.

Uzticības trūkums

Uzticēšanās ir viena no svarīgākajām īpašībām attiecībās. Ja tu nevari partnerim pilnībā uzticēties, regulāri pārbaudi viņa telefonu un pat izspiego, tad ir pienācis laiks pajautāt sev „kāpēc es esmu kopā ar šo cilvēku?” Pat, ja tu mēģināsi saglabāt attiecības un nepievērst uzmanību savam tramīgumam, ilgākā laika posmā ne pie kā laba tas nenovedīs.

Strādāt pie attiecībām vairs nav stimula

Kad tu un tavs partneris vairs nevēlaties risināt radušos konfliktus, ir pienācis laiks šķirties. Mīlas uguns ir nodzisusi, jūs to vairs nevēlaties atjaunot un pat kopā būšana ar otru cilvēku tevi kaitina? Šeit viss ir skaidrs.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.