7.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

7 finansiālas kļūdas, kuras mēs pieļaujam attiecību dēļ

 

Jūs esat iemīlējušies un laimes dēļ lidināties debesīs. Tad nemaz negribas domāt par kaut ko tik ikdienišķu un garlaicīgu kā nauda. Taču veltīgi. Jūtu iespaidā var pavisam vienkārši pieļaut kļūdas.

Nevajag domāt, ka naudai attiecībās nav nozīmes. Tieši finansiālie jautājumi ir tie, kas ir iznīcinājuši daudz attiecību. Padomā, vai tu nepieļauj kādu no šīm kļūdām.

Tu vienmēr maksā partnera vietā

Tev nekā nav žēl, tu vēlies izrādīt savu dāsnumu un parūpēties par mīļoto. Taču nevajag pārspīlēt. Agrāk vai vēlāk, bet viens no partneriem sajutīs, ka tiek izmantots, un apvainosies. Vai arī sāks manipulēt ar partneri sakot, ka „kurš maksā, tas pasūta mūziku”.

Vēl viens nepatīkams scenārijs: partneris sāks otru uztvert kā staigājošu krājkasīti, un tur mīlestībai nav vietas…

Uzticība un rūpes ir labi, taču ar mēru. Vari pierādīt savu mīlestību ar dāvanām, bet neuzņemies uz sevi svešus izdevumus.

Tu neņem vērā partnera finansiālās iespējas

Piemēram, pāris dodas atpūsties uz dārgu kūrortu. Tas, kuram naudas netrūkst, pēc tam dzīvo tā, it kā nekas nebūtu noticis, bet tas, kuram naudas ir mazāk, ietur stingru diētu un mēnesi pārtiek no ūdens un maizes. Jā, mīlestības dēļ dažkārt ir jāupurējas, taču, ja to dara tikai viens cilvēks, attiecības beidzas. Neriskē palikt bez mīlestības un bez naudas.

Tu kļūsti par apgādātāju

Uzticēties mīļotajam vajag, taču ir muļķīgi kļūt par viņa apgādātāju, kad attiecības ir vēl iemīlēšanās stadijā. Nauda var visu izbojāt.

Mīļotais pērk sev mašīnu, datoru, bet sev. Kas maksā par mājokli un kopīgajām izklaidēm? Tu? Ja tā ir, jums būtu nopietni jāpārrunā tas, cik godīgi un vienlīdzīgi jūs rīkojaties ar savu naudu. Atceries, tehnika, ko viņš nopērk sev, paliks viņam arī tad, ja jūs vairs nebūsiet kopā.

Jūs neapspriežat kopīgo budžetu

Jūs uzsākat dzīvot kopā, un liekat savus ieņēmumus vienā kasē. Kopīgs budžets ir liels izaicinājums, jo kādam no partneriem varētu nebūt pa prātam tas, ka viens pelna mazāk, bet tērē vairāk, nekā otrs. Lai tā nenotiktu, ir stingri jāizrunā, kur un kādā veidā jūs ieguldāt savus līdzekļus, un cik varat atļauties tērēt.

Tu slēp parādus no partnera

Pat, ja tu vienkārši nevēlies satraukt partneri, tādas informācijas slēpšana nav laba doma. Pie tam, ja partneris pats to kaut kā uzzinās, sekas būs lielākas un uzticība – zaudēta. Veci parādi var izbojāt ģimenes plānus.

Jūs ņemat kredītu kāzām

Te pat komentēt ir lieki. Priekš kam tas ir vajadzīgs? Ja neizdodas sakrāt un nav iespēju rīkot lielas svinības, jāaprobežojas ar to, ko var atļauties. Nereti ir dzirdēti stāsti, ka cilvēki paņem kredītu, lai apprecētos, bet izšķiras vēl pirms kredīts ir nomaksāts. Vai tiešām šīs saistības tev ir vajadzīgas?

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.