3.8 C
Rīga
otrdien, 16 aprīlis, 2024

Vieglā diēta: kā tievēt bez izsalkuma sajūtas

 

Saglabāt sāta sajūtu, ievērojot diētu, nav iespējams? Portāls “Cosmo” varētu tevi pārliecināt par pretējo. Viņi ir sastādījuši sarakstu ar pieciem galvenajiem iemesliem, kuru dēļ tievēšanas laikā tu izjūti badu.

Tu ēd pārāk ātri

Dzīve steidzas, ēšana notiek pa ceļam… Tādā veidā tu noteikti nesajutīsi, ko ēd. Neguvi baudījumu no tā, ko ēdi? Tas nozīmē, ka pēc brīža atkal stāvēsi pie ledusskapja.

Risinām problēmu: košļā ēdienu ilgi un kārtīgi, izgaršo katru kumosu. Vēl dari tā, ka ieliec vienu kumosu mutē, un tad dakšu noliec uz galda. Kad ņemsi nākamo kumosu, atkal paņem, kad ieliec mutē, atkal noliec. Ēd lēnām. Jā, no sākuma šāda uzvedība šķitīs kaitinoša, bet pēc pāris dienām tu pamanīsi, ka esi jau pieradusi.

Tu atsakies no uzkodām pirms pamatēdiena

Apetīte uzkodu dēļ nezudīs, bet sāta sajūta gan radīsies ātrāk un saglabāsies ilgāku laiku.

Vislabāk būs, ja pirms pusdienām vai brokastīm apēdīsi kaut ko saldu (dabīgās marmelādes gabaliņu vai zefīru). To var darīt 5-7 minūtes pirms pamatmaltītes. 

Tu jauc izsalkumu ar apetīti vai slāpēm

Un tas nav viens un tas pats! Izsalkums ir fizisks signāls. Tas runā par to, ka organismam sāk trūkt barības vielas. Izsalkuma sajūta ir diezgan viegli atpazīstama: vēderā rūc, rodas spiedoša sajūta, var reibt galva. Apetīte gan ir vēlme pēc vēl vienas porcijas garšīga ēdiena. Tādos brīžos gribas kaut ko īpaši garšīgu: kūku, virtuli, desmaizi, šokolādi… Vēl izsalkumu var sajaukt ar slāpēm. Ja tu padzeries un izsalkuma sajūta nezūd, ir laiks paēst.

Risinām problēmu: ja tu nesen paēdi, bet atkal jau gribas kaut ko apēst, izdzer glāzi ūdens. Ja nelīdz, padomā, vai apmierinās tevi rupjmaizes šķēle? Zupas bļoda? Nē? Tātad tā ir apetīte. Kāpēc tas tā notiek, ir cits jautājums. Iespējams, ēdiens tavā dzīvē ir pieejamākais baudas gūšanas veids. Šādā situācijā palīdzēs uzmanības novēršana.

Tu neproti izvēlēties produktus

Nebūs jēgas, ja tu katru dienu ēdīsi nelielu daudzumu šokolādes (kaloriju daudzuma dēļ), un tāpat visu laiku gribēsi ēst. Svarīgi ir, lai ēdiens ir barojošs un bagātināts ar olbaltumvielām, ogļhidrātiem, taukiem, mikroelementiem. Nekādu pusfabrikātu, bulciņu un čipsu. Labāk brokastīs izvēlies omleti ar dārzeņu salātiem un sēklām.

Tu izlaid ēdienreizes

Vairākas reizes vakariņas, neēšana pēc sešiem, darbā laika pusdienām nav, brokastis no rīta negribas, tikai tase kafijas… Nav nekāds brīnums, ka tu cīnies ar pastāvīgu izsalkuma sajūtu. Ideālā variantā būtu ēst līdzīgos laikos katru dienu, jo tādējādi organismam nav stress un tas zina, ka ēdiens būs. Ja tiešām nav laika ēst, somā nēsā līdzi kādu uzkodu, ko apēst ierastajā laikā. Un neizlaid vakariņas! No zivs vai vistas filejas ar dārzeņiem tu svarā nepieņemsies.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.