8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Kā attiecībās vairot pacietību? 10 idejas, kas palīdzēs

 

Ja runājam par attiecībām, tad ir skaidrs, ka ne tikai mīlestība spēj tās paildzināt, bet arī pacietība. Tā palīdz veidot spēcīgas partnerattiecības, bet, lai tas notiktu, ir jāiegulta spēki un izlēmība. Tāpēc piedāvājam padomāt par desmit veidiem, kuri palīdzēs attiecībās vairot pacietību.

Iepazīsti savu partneri. Attiecībās ir svarīgi pazīt savu partneri kā personību, nevis tikai kā seksuālu objektu. Iepazīsti viņa raksturu, stiprās un vājās puses.

Pieņem trūkumus. Atzīsti, neviens nav ideāls. Tu un tavs partneris nav izņēmums. Tāpēc ir svarīgi uzzināt par partnera trūkumiem un pieņemt tos, lai tie nekļūtu par strīdu iemesliem.

Atveries savam partnerim. Pacietība, tāpat kā mīlestība, ir kā divvirziena iela – ja tu nesaproti savu partneri, tad tas ir abpusēji. Kā cilvēks var būt pacietīgs, ja viņš nezina, kas tu īsti esi? Ļauj partnerim iepazīt tevi tuvāk.

Komunicējiet. Tā ir atslēga uz pacietības vairošanu. Veltiet laiku tam, lai apspriestu jautājumus, kas jums abiem ir svarīgi, plānus vai problēmas. Ir svarīgi uzdot jautājumus vienam par otru. Jūs ne vienmēr piekritīsiet viens otram, bet attīstīsiet pacietību gan.

Klausies. Klausīties var būt sarežģīti, it īpaši, ja tu attiecībās esi valdonīga. Bet tas ir svarīgi. Tu vari nepiekrist teiktajam, bet ir jāklausās.

Ļauj partnerim būt tādam, kāds viņš ir. Kādam attiecībās ir svarīgi steigties uz priekšu, mainīties, attīstīties, bet kādam gribas nedaudz pakavēties esošajā attīstības stadijā. Nesteidzini partneri. Ļauj viņam būt tādam, kāds viņš vēlas būt.

Pavadiet mierīgu laiku kopā. Pacietība nenozīmē tikai dot un saprast. Pavadiet laiku kopā, klusumā. Pastaigājieties kopā, turieties rokās. Neverbālā komunikācija ne tikai veicinās pacietību, bet arī palielinās uzticības līmeni.

Nespēlē viņam līdzi. Ja no partnera puses pēkšņi ir uzplaiksnījuši kādi pārmetumi un šķiet, ka tūlīt sāksies strīds, centies no tā izvairīties. Ļauj viņam atbrīvoties no negatīvā, izelpot… Pēc tam mierīgi parunājiet. Tas ļaus atlaist nevajadzīgās emocijas un atgriezties pie loģiskā „es”.

Kompromisi. Prasme rast kompromisu ir pacietība. Varbūt tu neesi apmierināta ar partnera lēmumiem, bet tev nevajag vienmēr piekāpties un nervozēt. Iemācies runāt ar partneri un formulēt savus nosacījumus, lai rastu kompromisu.

Esiet komanda. Pacietība attīstās, kad jūs pieņemat kopīgus lēmumus. Atrodiet nodarbi, kas interesē jūs abus – tā jūs radīsiet iespēju pavadīt laiku kopā un attīstīt sevī pacietību un pārliecību. Tādā veidā jūs iepazīsiet viens otra stiprās un vājās puses un iemācīsieties palīdzēt.

Viss, kas tev ir nepieciešams – uzticēties un mīlēt sevi un savu partneri.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.