14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

6 pieredzes, kuras pāriem būtu jāizdzīvo pirms viņi iestūrē laulības ostā

 

Mēs tiekamies un pavadām laiku kopā, lai saprastu, vai cilvēks mums ir piemērots. Taču, lai to izprastu vēl labāk, ir vēl šis un tas jāpārbauda. Portāls „Huffington Post” apjautāja laulību ekspertus un apkopoja viņu teikto par to, kāda veida pieredze pārim ir jāpiedzīvo pirms iestūrēšanas laulības ostā.

Kopīgs ceļojums

Un šeit runa nav par divu dienu izbraucienu uz kaimiņu pilsētu. Dodieties nopietnā ceļojumā – vairāku dienu garā pārgājienā kalnos, nedēļu ilgā kādas lielpilsētas iepazīšanā. Kā partneris tiek galā ar izaicinājumiem? Viņš nolaiž rokas un padodas vai arī nekautrējas lūgt apkārtējo cilvēku palīdzību? Vai viņš ir spējīgs saglabāt pozitīvu prātu vai arī ātri vien nogurst no braukāšanas apkārt? Šāda pieredze var būt labs treniņš tam, kā jūs risināsies kopīgas problēmas sadzīvē.

Veiksmīgi atrisiniet lielu strīdu

Vai jūs varat runāt viens ar otru cienīgi, bez apvainošanās, noslēgšanās, aizsargāšanās un uzbrukšanas, tiklīdz kaut kas nenotiek pēc tava prāta? Vai jūs protat iepauzēt, nomierināties un pēc tam mierīgi visu izrunāt? Vai jūs protat atrast risinājumu, kas apmierinātu jūs abus? Ja jūs neprotat mierīgā ceļā atrisināt konfliktsituācijas jau tagad, tad, kā jūs varat cerēt, ka attiecības būs labas pēc precībām?

Nopietna saruna par bērnību un ģimenes vēsturi

Saproti, kas ir tavs partneris un kam viņš tic. Veltiet laiku tam, lai iepazītu viens otra vēsturi, ģimeni, to, ko viņš ir mīlējis un nav mīlējis līdz šim brīdim. Viņš ir atklāts vai noslēgts? Varbūt viņš uzskata, ka vecākiem viņa dzīvē ir pirmā vieta, un tu paliec tikai otrajā? Kādas ir viņa vērtības? Jo vairāk tu zini un saproti, jo labākas būs jūsu attiecības.

Izveidojiet kopīgu budžetu un pieturieties pie tā

Finanses ir viens no galvenajiem strīdu iemesliem ģimenēs. Pirms precībām tev ir jāsaprot, vai vari paļauties uz savu partneri un to, ka tev vienai nebūs jāuztur jūs abi. Iesākumā pietiks ar to, ka liksiet kopējā aploksnē (vai burkā) vienlīdzīgu naudas summu, kuru pēc tam varat tērēt kopīgi (piemēram, ceļojumam).

Stresa situācija

Ir viegli mīlēt, kad viss dzīvē ir kārtībā. Taču stresa situācijas un problēmas parāda, vai attiecības patiesi ir balstītas uz mīlestības. Katrās attiecībās var gadīties, ka viens no partneriem zaudē darbu, viņam rodas veselības vai finansiālas problēmas. Jūs protat tikt galā ar šādām situācijām? Izrādīt otram atbalstu, rūpes un mīlestību, tā vietā, lai kaut ko pārmestu? Kad dzīvē uzrodas grūtības, jūs tiekat tām pāri vai ejiet katrs savu ceļu?

Dzīvojiet kopā

Tā jūs varēsiet saprast, kā sadzīvojat, cik saderīgi un saprotoši ikdienā esat. Dzīvesvietas dalīšana palīdzēs tev saprast, kas tevi kaitina vai apbēdina, kādas ir jūsu atšķirības, un vai jūs varat to visu atrisināt un pieņemt. Dzīvojot kopā jūs arī saprotat to, cik svarīgi ir strādāt komandā un izturēties cienīgi pret otru. Dzīvot kopā ir sarežģītāk, nekā dzīvot vienam.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.