6.4 C
Rīga
trešdien, 8 maijs, 2024

Mīlestības noslēpumi: Kā saglabāt mīlestību un cieņu ilgu gadu garumā?

 

Daudziem zināmo frāzi „kamēr nāve mūs šķirs” tagad nereti saprot kā „kamēr mīlestība nebeidzas”. Taču, neraugoties uz to, ka daudzi šķiras, tikpat daudziem izdodas mīlestību saglabāt ilgu gadu garumā. Jā, tas prasa zināmas pūles, bet viss ir iespējams!

Viņi zina, kas ir patiesi svarīgs

Eksistē daudz mīlestības veidu: ar to, ar ko tu pavadi dažus brīnišķīgus mēnešus; ar to, ar ko gadiem ilgi guli vienā gultā un apspried visu pēc kārtas. Dažas mīlestības neilgst visu mūžu, taču palīdz gūt nepieciešamo pieredzi, augt un saprast, kas tev ir nepieciešams, lai attiecības saglabātos ilgus gadus. Tādas attiecības nebalstās tikai uz kaisles: jums ir kopīgas vērtības un redzējums tam, kā visam būtu jābūt.

Viņi aktualizē informāciju

Tam nav vajadzīgs speciāls saraksts vai pierakstu klade, taču aptuveni reizi gadā vai divos būtu labi kārtīgi izrunāties un saprast, vai vienā virzienā jūs attīstaties, vai nebūtu kaut kas jāmaina. Piemēram, ja jūs jau divus gadus tiekaties un grasāties precēties, nebūtu slikti precizēt, vai vienādi redzat attiecības, to attīstību un visu, kas nāk tam klāt (īpašumi, bērni, mājdzīvnieki utt.).

Viņi uzņemas atbildību

Tas ir, viņi saprot, kā uzvedas attiecībās un kāpēc tieši tā. Viņi zina savas un partnera stiprās un vājās puses, nekautrējas apspriest sarežģītas tēmas un risināt problēmas „tagad”, nevis „kaut kad vēlāk”. Piemēram, ja viņš gada laikā ne reizi nav atzinis savas kļūdas, bet viņa ir to darījusi, tad ilgtermiņā nekas labs tur nebūs.

Viņi komunicē tieši un ar cieņu

Sarunas veiksmīgās attiecībās neatgādina cīņu vai strīdu. Viņi saka: „Iesim uz kino?”, nevis: „Tev nekad man nav laika, bet draugiem gan…”.

Viņi pastāvīgi atklāj kaut ko jaunu

Tā vietā, lai ar šausmām domātu par to, ka pavadīsi ar partneri vienveidīgu dzīvi, padomā, kā interesanti izdzīvot attiecības vairākkārt ar vienu un to pašu partneri. Nē, runa nav par to, ka jums ir jāšķiras un atkal jāatjauno attiecības. Vienkārši laika gaitā ir jāpamainās lomām. Ja tu ar kādu kopā esi 30 gadus, tad, piemēram, pirmos 10 gadus domājiet par ģimeni un bērnu audzināšanu, nākamos desmit par dzīvesvietas maiņu vai nekustamā īpašuma iegādi, pēc tam domājiet par savu biznesu vai individuālo karjeru un tā tālāk. Visu laiku ir jāmainās un jātop par labāku, izglītotāku un pieredzes bagātāku cilvēku!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.