5.3 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Svarīga īpašība attiecībās, par kuru daudzi nemaz neaizdomājas

 

Nevienam nav pienākums darīt tevi laimīgu. Tu pati esi savas laimes kalēja…

Kur slēpjas harmonisku attiecību noslēpums?

Ja tu cilvēkiem pajautāsi, kas attiecībās ir pats svarīgākais, saņemsi daudz un dažādas atbildes. Starp tām būs uzticība, cieņa, komunikācijas prasmes un tā tālāk. Blogere Kris Gage uzskata, ka visus šos kritērijus apvieno viens faktors – emocionālā pašpietiekamība. Bez tās nav iespējams veidot konstruktīvas attiecības. Viņa uzskata, ka emocionālā stabilitāte ir viena no svarīgākajām īpašībām, ko vajadzētu meklēt partnerī.

Grāmatas „The Subtle Art Of Not Giving A F*ck” autors Marks Mensons uzskata, ka cilvēki, kuriem piemīt šāda īpašība, lieliski tiek galā ar zemu pašvērtējumu, kā arī redz savas nepilnības un ir spējīgi par tām atbildēt.

Arī rakstnieks un blogeris Leo Babauta ir minējis tādu terminu kā „emocionālā patstāvība”. Viņš uzskata, ka cilvēki meklē laimi citos, taču tas nav uzticams laimes avots. Kāpēc? Tāpēc, ka tas nav apkārtējo uzdevums – apmierināt tavas emocionālās vajadzības. Ja tu nemīli sevi un nespēj apmierināt savas vajadzības, tad tu nevari palīdzēt to darīt citiem.

Neraugoties uz populārajām klišejām, veselīgām attiecībām nav uzdevums papildināt mūs. Tās nesākas no tukšuma. Tās ir jāveido ar „veselu” cilvēku, un tad cieņa, uzticība un komunikācija pašas atnāks viegli un dabiski.

Kā attīstīt emocionālo pašpietiekamību?

Ieskaties sevī. Noliec malā viedtālruni, datoru un citas lietas, kas novērš uzmanību. Pievērsies pie savām domām, paseko līdzi tam, no kurienes tās rodas.

Sāc risināt savas problēmas. Ja tev ir garlaicīgi, atrodi veidu, kā sevi izklaidēt. Ja sāpīgi un vientuļi – atrodi veidu, kā sevi mierināt.

Uzņemies atbildību. Mēs kontrolējam tikai sevi un nevaram ietekmēt citus cilvēkus, jo arī viņiem ir jākontrolē sevi. Tiec skaidrībā ar to, ko tu reāli vari mainīt un koncentrējies tam.

Ko tu uzskati par galveno attiecībās? Pastāsti komentāros!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.