6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

11 attiecību kļūdas, kuras nav par vēlu labot – viss ir tavās rokās!

 

Kamēr divi cilvēki ciena viens otru, tikmēr nav par vēlu labot kļūdas. Jebkurās attiecībās ir stagnācijas periods, bet tavās rokās ir visu mainīt.

Izvairīšanās no atbildības – Prasme strādāt pāri ir svarīga spēcīgu attiecību īpašība. Ja viens uz saviem pleciem stiepj visu, bet otrs tikai izklaidējas, attiecībām nebūs ilgs mūžs. Izrunājiet pienākumus, sadaliet lomas līdzīgi. Palīdzi otram, ja vajag, bet arī neaizmirsti par savām vajadzībām.

Manipulācija – Kompromiss attiecībās ir nepieciešams. Ja viens no partneriem visu laiku “velk segu uz savu pusi”, attiecībās agri vai vēlu tiks izbeigtas. Mīloši cilvēki neuzspiež savas vēlmes, neizmanto partnera vājās puses savā labā.

Uzticības trūkums – Atklātība ir attiecību daļa, bet kuras neiztikt. Partneriem ir jādalās ar savām jūtām, plāniem un sasniegumiem. Ja tev šķiet, ka partnerim nevēlies vai īsti nespēj uzticēties, padomā, vai šādas attiecības vispār ir veselīgas.

Nepatikas slēpšana – Vēlies lēnām iznīcināt attiecības? Tad noklusē savas vajadzības un krāj aizvainojumu. Bieži vien pāri pieļauj kļūdu, domājot, ka partneris pats iedomāsies par otra vajadzībām un neapmierinātību. Tas ir muļķīgi. Labāk visu izrunājiet.

Pastāvīga kritika – Jo vairāk negatīvisma partnera virzienā, jo ātrāk viņš noslēgsies. Kritika nepalīdz kļūt labākam, bet noteikti iedragā pašvērtējumu. Labāk akcentē īpašības, kuras tev viņā patīk.

Cīņa par varu – Ģimenē abiem partneriem būtu jābūt līdzvērtīgiem. Daži cilvēki to aizmirst un sāk “mērīties” ar savu ienākumu un sociālo līmeni. Beigu beigās kāds būs pievarēts, pazemots un nomākts. Priekš kam tas vajadzīgs? Labāk atbalsti otru un palīdzi viņam augt!

Partnera nenovērtēšana – “Apkārt tādi feini vīrieši, bet tu tāds… nekāds…” Diemžēl, mūsdienu pasaule jau tāpat izdara uz mums spiedienu un liek salīdzināt sevi ar veiksmīgiem cilvēkiem. Attiecības nav vieta tādiem vērtējumiem. Iemācies otrā cilvēkā saskatīt personību.

Nemāka klausīties – Visi mēs gribam tapt sadzirdēti, dalīties savos pārdzīvojumos un vienkārši papļāpāt. Kad partneris tevi tajā neatbalsta, pārtrauc, maina tēmu vai izdara pārsteidzīgus secinājumus, tu izjūti aizvainojumu, dusmas un zaudē vēlmi vispār runāt. Tāpēc mākai klausīties ir liela nozīme.

Pilnīga vienaldzība – Ir šausmīgi, kad pret partneri izturas kā pret priekšmetu, kuram nav jūtu un īpašas vērtības. Bez rūpēm un mīlestības nekādu veiksmīgo attiecību nebūs.

Nodevība – Fiziska vai emocionāla neuzticība, kad partneris dodas meklēt seksu, atklātu flirtu vai erotiskas sarakstes citur. Tāda uzvedība visbiežāk noved pie šķiršanās. Ir grūti uzticēties tam, kurš ir pievīlis.

Pretenzijas un apvainojumi – “Tā ir tava vaina”, “tā notika tevis dēļ” un citi pārmetumu varianti spēj labi pabojāt attiecības. Abi partneri nevēlas risināt problēmu, bet labprātāk meklē vainīgo. Izvairīties no lielākiem konfliktiem ir vienkārši – pārstāj izteikt apvainojumus un koncentrējies tam, lai atrastu problēmai risinājumu.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.